• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

There are no translations available

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Home arrow Leisure arrow Egri Korona Borház
Egri Korona Borház PDF Print E-mail
Written by Kapalló G. Gyula   
kedd, 08 április 2008
There are no translations available

Az Egri Korona Borház az egri borvidéken, az egerszalóki hõforráshoz vezetõ úton, Kerecsend és Demjén falvak között található.

A Magyarországon szinte egyedülálló technológiájú borászati vállalkozás nem csak magas minõségû borok elõállításával foglalkozik, hanem hasonlóan a francia chateaukhoz vagy az ausztrál winerykhez, borkóstolók és nívós szakmai rendezvények lebonyolítását, a borturizmus felvirágoztatását tûzte ki célul. Melegkonyhás étterem, bormintabolt, nyáron pedig szabadtéri borharapó várja a vendégeket.  

 

A borkáz 270  ha szõlõültetvényén Cabernet sauvignon és franc, Kékfrankos, Merlot, valamint Leányka, Chardonnay, Sauvignon Blanc és Hárslevelû fajtákat termesztenek. A borvidék legjobb fekvésû területein korszerû ültetvényeken, hektáronkénti 6-8 tonnás mérsékelt terhelés mellett állítják elõ a borok kiváló alapanyagát.
 

 A borászat háromszintes épületének legfelsõ emeletén található egy igen jól felszerelt 80 fõs konferenciaterem és egy közel 200 fõ befogadására alkalmas melegkonyhás étterem. A borház mellett pedig 12 vendégház várja a kedves vendégeket mesés környezetben, egyedi panorámával, úszómedencével, termálvizes pezsgõfürdõvel és szaunával.
 
 
 
Elõre szervezett csoportok (céges találkozók, szakmai konferenciák, meetingek, továbbképzések) részére borkóstolóval egybekötött pincelátogatások, folklórelõadások megrendezését is vállalják. 
 
Elérhetõség:
 
This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it
 
tel: 36/550-574, 36/55-341 
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Last Updated ( szombat, 21 február 2009 )
 
Next >