• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Főételek arrow Fűszeres vadmalac sültalmával, kelkáposzta ágyon
Fűszeres vadmalac sültalmával, kelkáposzta ágyon PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kende   
2008. március 24.
  • Fûszeres vadmalac sült almával, kelkáposzta ágyon 2-2 lapocka és comb
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 tk grill fűszer
  • 1 tk őrölt rozmaring
  • 1 tk őrölt kakukkfű
  • 2 tk őrölt kömény
  • 1 dl olaj
  • 1 dl fehérbor
  • 1 fej kelkáposzta
  • 4 db alma
  • 1 ek barnacukor
  • só, bors
A vadmalac combjait és lapockáit megtűzdeljük a félbevágott fokhagymagerezdekkel, amelyeket előzőleg megforgattunk a sóból, borsból, grillfűszerből, rozmaringból, kakukkfűből és 1 teáskanálnyi őrölt köményből készített fűszerkeverékben. A maradék fűszert elkeverjük annyi olajjal amennyit felvesz, majd bedörzsöljük vele a húsdarabokat és hideg helyen pihentetjük egy éjszakán át.
Másnap beáztatott és kiolajozott cseréptálba helyezzük a combokat és a lapockákat, majd beborítjuk őket a felszeletelt hagymával, öntünk az egész alá egy bögre langyos vizet és lefedve sütjük mintegy 80-100 percen keresztül előmelegített sütőben vagy forró kemencében. Ezalatt felvágjuk a káposztát, enyhén besózzuk és megszórjuk a maradék õrölt köménnyel. Ha a hús megpuhult, a káposztát ráhalmozzuk a tetejére, meglocsoljuk a fehérborral és 10 percre visszatesszük a sütőbe, hogy jól átpárolódjon. A káposztát köretként adjuk a húshoz, mellé almaszeleteket pirítunk kevés olajon, némi barnacukorral.
 
Borajánló:
 
Chardonnay, vagy sauvignon blanc illik hozzá leginkább, de ha az alma igen illatos, muscat ottonel, vagy -lunel is szóba jöhet. 
 
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2014. december 31. )
 
< Előző   Következő >