• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Majonézes padlizsánkrém
Majonézes padlizsánkrém PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kende   
2008. március 10.
  •  Majonézes padlizsánkrém 2-3 közepes méretû padlizsán
  • 2 kisebb fej vöröshagyma
  • 1/2 citrom leve
  • 1 kk.barnacukor vagy méz
  • 4 ek majonéz
  • só, bors
  • alufólia a sütéshez
A padlizsánokat egyenként alufóliába csomagoljuk jó szorosan, majd elõmelegített sütõben magas lángon, vagy jó  erõs parázsban  puhára pároljuk. Ügyeljünk rá, hogy idõnként megforgassuk õket, nehogy bármelyik oldaluk odakapódjék.
Ha a padlizsánok  már egészen megpuhultak, csomagoljuk ki, és kettévágva hagyjuk  egészen kihülni õket.  Ezután a teljesen puhára párolódott belsõ részeket egy kanállal kaparjuk ki a külsõ héjból, és adjuk hozzá a finomra vágott , vagy lereszelt vöröshagymához. Fûszerezzük sóval, törött borsal, mézzel, vagy barnacukorral és egy fél citrom levével. Végül egy villával összetörjük az eddigieket, és jól hozzádolgozzuk a négy kanálnyi majonézt, amit lehetõleg szintén frissen készítünk el. Az így kapott krémet kis tálkákban adjuk az asztalra, és pirítóst, vagy sós stanglit  kínálunk hozzá.
 
Borajánló:
 
Zöldséges, mi több, majonézes elõételként, egy nem túl erõteljes, de azért gazdagon karakteres, üde savakkal is rendelkezõ fehérbor jut róla csak az eszembe, ami például lehet egy 2006-os a Badacsonyi Olaszrizling is.  
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2008. március 20. )
 
< Előző   Következő >