Bor És Vad - Barátfüle, avagy a klasszikus csöröge

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Barátfüle, avagy a klasszikus csöröge
Barátfüle, avagy a klasszikus csöröge PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2008. március 04.
  •  Barátfüle, avagy a klasszikus csöröge 40 dkg liszt
  • 2 ek cukor
  • 4 tojássárgája
  • 10 ek tejföl
  • 5 cl rum
  • olaj a sütéshez
  • porcukor
  • baracklekvár
A lisztet, cukrot, tojássárgáját, tejfölt és rumot tegyük egy keverõtálba, jól dolgozzuk össze, majd egy tiszta konyharuhával lefedve, hideg helyen pihentessük egy kicsit. Ezután osszuk el kettõ, vagy négy egyenlõ darabra,  majd az egyes darabokat enyhén lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki kb. fél centi vastagra.
Ha ezzel megvagyunk, derelyeszaggatóval, vagy egy éles késsel vágjunk a tésztából fél tenyérnyi rombuszokat, melyek közepét ugyancsak vágjuk be néhány centi hosszan, majd ezen a nyíláson keresztül húzzuk át a tészta valamelyik csücskét. A rombuszok ezáltal egyedi, csavart formát kapnak, ami tulajdonképpen csupán esztétikai célokat szolgál, de jól bizonyítja vendégeink számára technikai bravúrunkat is.
 
Az így elõkészített tésztadarabokat forró olajban hírtelen pirosra sütjük és megszórjuk porcukorral. Ha igazán jót, és emlékezeteset akaruk  magunknak, rummal kikevert barackízt is adunk hozzá. A kalóriákra elég lesz majd másnap gondolnunk...
 
Boroajánló:
 
A malaga, vagy egy jó édes sherry kiváló kísérõje lehet, de ízlés szerint ihatunk hozzá portóit is. A barackíhez passzol még egyik-másik édes hegyaljai borunk is, de a csörögefánkhoz azért mégse bontsunk már ki egy 5 puttonyos  aszút, vagy egy jó késõit...! 
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2008. március 12. )
 
< Előző   Következő >