• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

There are no translations available

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Home arrow Recepies arrow Meals arrow Szarvaspörkölt gemenci módra
Szarvaspörkölt gemenci módra PDF Print E-mail
Written by Kende   
vasárnap, 02 március 2008
There are no translations available

  • Szarvas 1 kg szarvascomb
  • 3 ek sertészsír
  • 2 ek sûrített paradicsom
  • 3 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek vadpác fûszerkeverék
  • 2 ek erdei gombapor
  • 2 dl vörösbor
  • 1 ek õrölt csemegepaprika
  • só, fehérbors
A zsírt felhevítjük és a nagyobb kockákra vágott húsdarabokat alaposan körbepirítjuk benne. Ezután hozzákeverjük a paradicsompürét, majd a felszeletelt hagymát, és idõnként megkeverve, hagyuk az egészet a zsírjára pirulni. 
 
Ekkor sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a jól megtört, majd gézbe kötött, vagy teatojásba helyezett vadpác fûszerkeveréket és a vizet idõnként pótolva, addig fõzzük, míg a hús megpuhul. Végül zúzott fokhagymával, gombaporral, pirospaprikával és 2 dl vörösborral ízesítjük. Köretként dödölét, vagy juhtúrós derelyét ajánlok hozzá.
 
Borajánló: 
 
Villányi cabernet sauvignon, cabernet franc, vagy szekszárdi bikavér dukál hozzá, de nem sértõdik meg egyéb nagytestû száraz vörösektõl sem.
Trackback(0)
Hozzászólások (2)add
0
...
Írta: Esztó Kinga , 2008., december 25
Örülök, hogy ilyen jó receptet találtam, sikere volt! smilies/smiley.gif

Köszönöm.

Az ajánlott bor is jól passzolt hozzá. (Csányi Pincészet, Teleki VCS)
A dödöllét még gyakorolnom kell... (túl kevés lisztet raktam hozzá, ezért formátlan lett)
Gombapor helyett szárított vargányával, négy fokhagyma helyett kettővel készítettem, s fogom is még sokszor...

Békés Karácsonyt!
report abuse
vote down
vote up
Votes: -3
62
...
Írta: Koren István , 2008., december 25
Nagyon örülünk, hogy sikere volt! Ennél szebb dicséretet nem is kaphatnánk!
report abuse
vote down
vote up
Votes: -1
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Last Updated ( vasárnap, 19 február 2012 )
 
< Prev   Next >