Bor És Vad - Kunsági legényesítõ laskapörkölt Leky módra

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Előételek arrow Kunsági legényesítõ laskapörkölt Leky módra
Kunsági legényesítõ laskapörkölt Leky módra PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Szakál László   
2008. január 25.
  • Laska gomba
    Laska gomba
    2 kg laskagomba
  • 1 db friss zeller a dús zöldjével
  • 1 csomó petrezselyem a zöldjével
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 2-2 db paprika és paradicsom
  • 5-6 db tojás
  • pirosarany
  • olaj, vagy zsír
  • só, bors, õrölt kömény
  • vegeta
  • száraz vörösbor
  • galuska
Olajon, vagy zsíron megpirítjuk az összevágott hagymát, majd hozzátesszük a csíkokra vágott laskagombát. Saját levére dinszteljük, és közben hozzátesszük a sót, borsot, köményt, vegetát, és szintén apróra vágott zeller és petrezselyem zöldjét, majd valamivel késõbb a csíkokra vágott zeller gumót és petrezselymet, s így a saját levében fõzük.

Amikor már látjuk, hogy a saját leve majdnem elfõtt, felöntjük vízzel, és ízlés szerinti mennyiségû száraz vörösborral, majd tovább fõzzük. Közben hozzátehetjük a pirosaranyat, a fokhagymát, egy kis idõ múlva pedig az õrölt paprikát. Miután a gomba is megfõtt, beleszaggatjuk a galuskát. Amikor a galuska is megfõtt, ráütünk a annyi tojást, amennyi fõ részére tálaljuk. Õrölt erõs paprikával még ízesíthetjük.

Borajánló:

Nyárlõrinci Cserszegi Fûszeres 2005-bõl. Legényes, de illatos, mint ahogyan ez az elõétel is. Továbbá mellete szól még,  az is, hogy nem túl drága. Ha esetleg nem találjuk, hívjunk a kenetet feladni, egy jó szürkebarátot...  

 

 

 

Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2008. február 20. )
 
< Előző   Következő >