• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Főételek arrow Bujdosó pecsenye szarvassülttel és nyúzott paprikával
Bujdosó pecsenye szarvassülttel és nyúzott paprikával PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2008. január 21.
  • szarvassülttel és nyúzott paprikával 25 dkg hideg sülthús
  • 6 db nagyobb tócsni
  • 3 db kaliforniai paprika
  • 1 ek. balzsamecet
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 tk. barnacukor vagy méz
  • 2 dl tejföl
  • 3 ek pecsenyelé
  • 1 kk. pirospaprika
  • só, bors
Kiváló vacsora szívesen látott, de váratlan vendégek részére. Szinte más nem is kell hozzá, csak egy kevés hidegsült, néhány darab krumpli és pár piros húsú pritamin-, vagy kaliforniai paprika.
Elõször is a tócsni tésztáját készítsük el a már ismert recept alapján, majd süssünk belõle palacsinta nagyságú lepényeket egy serpenyõben, mégpedig úgy, hogy mindegyik lepény elõtt megpirítunk benne egy csík beírdalt szalonnát. Ezt az úgynevezett kakastaréjt késõbb a tálalásnál díszítésként használunk majd fel. Amíg ezzel elkészülünk, a begyújtott szabad lánrózsák fölé támasztjuk a kissé megszúrkált paprikákat és idõnként meg-megforgatva hagyjuk, hogy a külsejük feketén felhólyagosodjon. Ha eggyel készen vagyunk, tegyük bele egy kisebb méretû mûanyagzacskóba és hajtsuk úgy a zacskó száját, hogy a paprikából kiáramló gõz maradjon abban benne. Ha mégeggyel készenvagyunk, dobjuk hozzá a másikhoz, és így tovább. Kb. 10-15 perc múlva vegyük ki a zacskóból a paprikákat, és egy papírtörlõvel, vagy egy tompább késsel húzzuk le a húsáról a megpörkölõdött héjdarabokat, majd vágjuk ketté õket és távolítsuk el csumákat, illetve az elszabadult magokat. Ezután hosszanti irányban csíkozzuk fel megnyúzott paprikakáinkat és egy kis tálkába helyezve locsoljuk meg a balzsamecettel, majd ízesítsük még egy kevés sóval, törött borssal, barnacukorral, s végül tépkedjük rá a friss bazsalikomleveleket. Ezután már nincs más dolgunk, mint a sülthúsból vágott vékony csíkokat felmelegíteni kevés pecsenyelében majd ezt a két összetevõt a lepényekbe tölteni. Öntetként a visszamaradt pecsenyelével simára keverjük a megmelegített  tejfölt, és ezt ízesítjük pici sóval, pirospaprikával, esetleg egy kanálka erõspaprikakrémmel.
 
Borajánló: 
 
A váratlan vendégeknek illik bort hozniuk magukkal, de ha ezt õk nem tudnák, vegyük elõ a hûtõbõl azt a rozét, amit épp az ilyen váratlan alkalmakra tartogatunk.

   
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2008. január 21. )
 
< Előző   Következő >