Bor És Vad - Gyümölccsel töltött csirke

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Gyümölccsel töltött csirke
Gyümölccsel töltött csirke PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Bellei Istvánné   
2008. január 09.
  •  1 db 1-1,5kg-os csirke
  • só, bors, paprika
  • 3 ek. olvasztott vaj

 töltelék:

  • 15 dkg magozott aszalt szilva
  • 15 dkg aszalt sárgabarack
  • 1 ek. mazsola
  • 1 alma apró kockára vágva
  • 1 zsemle
  • 3 ek. tejszín
  • 1 tojás

A csirkét kívül-belül besózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, majd állni hagyjuk, míg a töltelék elkészül. A töltelékhez az aszaltszilvát és a barackot kisebb darabokra vágjuk és kevés vízzel rövid ideig összeforraljuk. A tûzrõl levéve hozzákeverjük sorjában a megmosott mazsolát, a megaprított almát, a tejszínt, a beáztatott és kicsavart zsemlét, végül pedig a felvert egész tojást.

A megtöltött csirkét összevarjuk, vagy hústûvel összetûzzük, meglocsoljuk az olvasztott vajjal, majd elõmelegített sütõben lefedve sütjük, amíg a hús meg nem puhul. Ezután óvatosan megfordítjuk és néhány percig fedõ nélkül pirítjuk a bõrét. Burgonyapürével, vagy hercegnõ burgonyával tálaljuk, a sütés után visszamaradt pecsenyelevet pedig tejföllel, vagy tejszínnel összeforraljuk és külön mártásként adjuk az asztalra.

Borajánló:

A férjem szerint az õ cserszegi fûszerese éppen illett hozzá, ezért én is ezt a fajtát ajánlom mindenkinek.

 

 Bellei Istvánné miskolci olvasónknak köszönjük a kiváló receptet!  

 

Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2008. január 09. )
 
< Előző   Következő >