• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek
Receptek
Diós körteleves szamorodnival PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kapallo G. Gyula   
2015. október 31.

  • 2 ek olíva olaj
  • 4 db téli körte
  • 1 marék dióbél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 l zöldségleves
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl száraz szamorodni
  • 1 ek vegyes virágméz
  • só,őrölt bors

A dióbelet száraz, felhevített serpenyőben ropogósra pirítjuk, majd egy éles késsel felaprítjuk és félretesszük. A felszeletelt hagymát enyhén sózzuk, borsozzuk, majd megpirítjuk az olajon, és hozzáadjuk a kimagozott, kockára vágott körtét. Az egészet felöntjük a zöldség alaplével és lefedve addig forraljuk, amíg a körte meg nem puhul.

 

Utolsó frissítés ( 2015. október 31. )
 
Pikáns csokoládés szarvasragu PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kapalló G. Gyula   
2015. október 18.
  • 1 kg szarvaslapocka
  • 2 ek olíva olaj
  • 5 dkg vaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 tk chili pehely
  • 2 ek natúr kakaópor
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 1 tk őrölt szegfűszeg
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 ü barnasör
  • 2 dl sűrített paradicsom  
  • só, bors
A szarvashúst nagyobb kockákra vágjuk, majd ezeket kisebb adagokban körbe pirítjuk a felhevített olaj-vaj keveréken. A visszamaradt zsiradékon megfuttatjuk a felszeletelt hagymát és fokhagymát, amire rászórjuk a fűszereket és a kakaóport, majd felöntjük a sűrített paradicsommal és enyhén lepirítjuk.
Utolsó frissítés ( 2015. október 24. )
 
Bazsalikomos szarvasvagdalt PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kapalló G. Gyula   
2015. szeptember 03.

 

  • 1 kg darált szarvaslapocka
  • 1 csokor friss, aprított bazsalikom
  • 2 db tojás
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 fej lilahagyma reszelve vagy apróra vágva
  • 2 ek osztrigaszósz, vagy 1 ek szardellapaszta (elhagyható)
  • 1 ek csípős paprika krém vagy 1 tk chili pehely
  • 1 tk morzsolt majoránna
  • 2 db kimagozott, apróra vágott paradicsom
  • 2 dl zsemlemorzsa
  • 2 dl főzőtejszín
  • só, bors
  • a sütéshez olaj

A szépen lehártyázott, megtisztított szarvaslapockát finomra daráljuk, majd összekeverjük előbb a száraz, aztán pedig a nedves fűszerekkel és hagymafélékkel, valamint az aprított bazsalikommal (a sóval csinyján bánjunk, mert mind az osztriga szósz, mind pedig a csípős paprika krém eléggé sós szokott lenni).

Utolsó frissítés ( 2015. szeptember 03. )
 
Sajttorta sütés nélkül PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kapalló G. Gyula   
2015. augusztus 23.

  • 20 dkg édes-omlós keksz
  • 9 dkg vaj
  • 500 g mascarpone
  • 500 g krémsajt
  • 3 ek porcukor
  • 1 db vanília rúd
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kis üveg házi dzsem

A kekszet egy nejlon zacskóba tesszük, amit beburkolunk konyharuhával és egy sodrófa vagy klopfoló segítségével kekszmorzsát készítünk. A vajat felolvasztjuk és a morzsával összekeverve egy 30 cm átmérőjű csattos tortafoma aljára nyomkodjuk egyenletes vastagságban.

Utolsó frissítés ( 2015. augusztus 23. )
 
Rozmaringos őzgerinc nyárson PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2015. augusztus 13.

 

  • 1 kg őzgerinc filé
  • 5 fej lilahagyma
  • 4 db pritamin- vagy kápia paprika
  • 1 dl olaj
  • 3 szál friss vagy 2 tk szárított rozmaring
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors

 

Az őzgerincből készített filéket teljesen lehártyázzuk és kb. 3x3 cm-es darabokra felvágjuk. A fokhagymát és a rozmaringot egy éles késsel jól összeaprítjuk, majd ezzel és gorombára tört feketeborssal fűszerezzük a húst, amit végül megöntözünk a jó minőségű mogyoró-, vagy napraforgó olajjal (sózni csak a sütés végén szabad).

 

Utolsó frissítés ( 2015. augusztus 19. )
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 19 - 27 / 316