• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek
Receptek
Skót muflontojás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kapalló G. Gyula   
2015. november 15.
  • 9 db tojás
  • 40 dkg mufloncomb
  • 3 dl tej
  • 2 db zsemle
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg füstölt csemege szalonna
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1-1 kk őrölt kakukkfű, rozmaring, szurokfű
  • 1 tk feketebors
  • 1 ek worchester szósz
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa

6 db tojást forrásban levő vízbe helyezünk, 5 percig főzünk, majd jeges vízben lehűtünk. A muflonhúst és a csemegeszalonnát finomra daráljuk, majd összekeverjük két felvert tojással és a tejbe áztatott, kicsavart zsemlékkel. A kapott masszát fűszerezzük a worchestershire szósszal, aprított petrezselyemmel, sóval, borssal, szárított zöldfűszerekkel, valamint a zúzott fokhagymával és a lereszelt vöröshagymával. A tojásokat megpucoljuk, lisztbe forgatjuk és beburkoljuk a hat egyenlő részre osztott húspéppel.

Utolsó frissítés ( 2015. november 15. )
 
Diós körteleves szamorodnival PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kapallo G. Gyula   
2015. október 31.

  • 2 ek olíva olaj
  • 4 db téli körte
  • 1 marék dióbél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 l zöldségleves
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl száraz szamorodni
  • 1 ek vegyes virágméz
  • só,őrölt bors

A dióbelet száraz, felhevített serpenyőben ropogósra pirítjuk, majd egy éles késsel felaprítjuk és félretesszük. A felszeletelt hagymát enyhén sózzuk, borsozzuk, majd megpirítjuk az olajon, és hozzáadjuk a kimagozott, kockára vágott körtét. Az egészet felöntjük a zöldség alaplével és lefedve addig forraljuk, amíg a körte meg nem puhul.

 

Utolsó frissítés ( 2015. október 31. )
 
Pikáns csokoládés szarvasragu PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kapalló G. Gyula   
2015. október 18.
  • 1 kg szarvaslapocka
  • 2 ek olíva olaj
  • 5 dkg vaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 tk chili pehely
  • 2 ek natúr kakaópor
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 1 tk őrölt szegfűszeg
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 ü barnasör
  • 2 dl sűrített paradicsom  
  • só, bors
A szarvashúst nagyobb kockákra vágjuk, majd ezeket kisebb adagokban körbe pirítjuk a felhevített olaj-vaj keveréken. A visszamaradt zsiradékon megfuttatjuk a felszeletelt hagymát és fokhagymát, amire rászórjuk a fűszereket és a kakaóport, majd felöntjük a sűrített paradicsommal és enyhén lepirítjuk.
Utolsó frissítés ( 2015. október 24. )
 
Bazsalikomos szarvasvagdalt PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kapalló G. Gyula   
2015. szeptember 03.

 

  • 1 kg darált szarvaslapocka
  • 1 csokor friss, aprított bazsalikom
  • 2 db tojás
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 fej lilahagyma reszelve vagy apróra vágva
  • 2 ek osztrigaszósz, vagy 1 ek szardellapaszta (elhagyható)
  • 1 ek csípős paprika krém vagy 1 tk chili pehely
  • 1 tk morzsolt majoránna
  • 2 db kimagozott, apróra vágott paradicsom
  • 2 dl zsemlemorzsa
  • 2 dl főzőtejszín
  • só, bors
  • a sütéshez olaj

A szépen lehártyázott, megtisztított szarvaslapockát finomra daráljuk, majd összekeverjük előbb a száraz, aztán pedig a nedves fűszerekkel és hagymafélékkel, valamint az aprított bazsalikommal (a sóval csinyján bánjunk, mert mind az osztriga szósz, mind pedig a csípős paprika krém eléggé sós szokott lenni).

Utolsó frissítés ( 2015. szeptember 03. )
 
Sajttorta sütés nélkül PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kapalló G. Gyula   
2015. augusztus 23.

  • 20 dkg édes-omlós keksz
  • 9 dkg vaj
  • 500 g mascarpone
  • 500 g krémsajt
  • 3 ek porcukor
  • 1 db vanília rúd
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kis üveg házi dzsem

A kekszet egy nejlon zacskóba tesszük, amit beburkolunk konyharuhával és egy sodrófa vagy klopfoló segítségével kekszmorzsát készítünk. A vajat felolvasztjuk és a morzsával összekeverve egy 30 cm átmérőjű csattos tortafoma aljára nyomkodjuk egyenletes vastagságban.

Utolsó frissítés ( 2015. augusztus 23. )
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 19 - 27 / 317