• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Gasztrorendezvények
Gasztrorendezvények
Oremus Borvacsora 2011.01.27. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kapalló G. Gyula   
2011. január 12.
Helyszín: Borssó Bistro, Budapest, Királyi Pál u. 14.
Időpont: 2011. január 27. csütörtök 19 óra
Részvételi díj: 11900 HUF/fő
Asztalfoglalás: +36 1 7890975

Menü: Édeskömény mousse lazackaviárral, kenyér chips-szel (hozzá:Mandolás Furmint 2007), Quinoa brick tésztába töltött rozmaringos báránnyal (Mandolás Frumint 2003), Rostonsült libamáj mákos nudlival és japán gyömbérrel (Édes Szamorodni 2007), Királyrák bor sabayonnal és balzsamecettel ízesített ízesített karfiol pürével (Késői Szüret 2007), Marha steak csicsóka variációkkal és parajjal (Pintia 2006 Toro D.O. (Spanyolország), Rákóczi túrós (5 puttonyos aszú 2003) | Egyéb: A borvacsora alatt élő jazz zenével kedveskedünk vendégeinknek.
 
Vince napi borvacsora a villányi Matias Borozóban 2011.01.22. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kende   
2011. január 12.
Helyszín: Matias borozó 7773 Villány, Baross Gábor út 81.
Időpont: 2011.01.22 18 óra
Részvételi díj: 6 000,- Ft/fő
Asztalfoglalás: 06 70 380 3759–es telefonszámon
Menü: köszöntőital (Kékfrankos rozé ’09), Zöldséges sült rizottógolyó parmezánmártással (hozzá: Badacsonyi szürkebarát ’08), Briósban sült kacsa konfit krémes kakukkfűmártással (Zöldveltelíni ’08), Póréhagyma velouté, lazac grawlaxszal (Chardonnay (hordós) ’09), Roston sült borjúgerinc libamájjal töltött sült raviolival és mogyorós erdeigomba raguval (Cabernet Franc ’07), Birsalmás borkrémmousse (Cirfandli ’09) | Egyéb: élő jazz zene Török Renáta jazz-kvintettel
 
Kocsonya Fesztivál 2011.02.18-20. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2011. január 12.
A miskolci közmondások közül országosan ismertté vált a „Pislog, mint a miskolci kocsonya", vagy „Pislog, mint a miskolci kocsonyában a béka". A szólás elterjedésében nemcsak a szájhagyomány, hanem két emléktárgy is szerepet játszott. Az egyik egy miskolci kiadású képeslap. A másik fontos tényező pedig egy miskolci emléktányér volt. A két világháború között több száz, talán több ezer tárgy, és képeslap vitte hírül a kocsonya történetét. De hogy az eset megtörtént-e, vagy pislogott-e a kocsonyában a béka, mind a mai napig nem derült ki. Az viszont igen, hogy a miskolciaknak régtől fogva kedvelt eledele volt, s mint ilyet, a „sokadalmakon", vásárokon kívül a korcsmákban, vendéglőkben is feltálalták. A kocsonya a XVIII. században a miskolci piacon és vásáron a házi készítésű étkek közé tartozott. Az a későbbi történet, amely megteremtette a legenda alapját, egy évszázaddal későbbre, a XIX. századra datálódik. Lényege pedig az, hogy egy borospincébe megdermedni lerakott kocsonyába beleugrott, majd benne is maradt egy béka. A figyelmetlen pincér így tálalta fel az étket - mint borkorcsolyát - a vendégnek, aki döbbenten, de mégis kellő humorral vette tudomásul, hogy a sertésköröm mellől egy pislogó béka néz vele farkasszemet. A történet híre így terjedt el képeslapok és ajándéktárgyak formájában.

A kocsonya legendája több mint fél évtizeddel ezelőtt újraéledt. Kocsonyabál, kocsonya-fesztivál, kocsonyafőző-verseny és kocsonyaüzlet is vonzza már a helyben lakókat, s azokat, akik az ország más tájairól érkeznek a rendezvénysorozatra, mely az idén, február 18. és 20. között kerül megrendezésre.

 
 
VI. Magyar Borok Bálja 2011.02.26. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kapalló G. Gyula   
2011. január 12.
VI. MAGYAR BOROK BÁLJA

2011. FEBRUÁR 26.
Boscolo New York Palota
1073 Budapest Erzsébet körút 9-11,

A rendezvény fővédnöke: MÁDL DALMA asszony, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete

A bál háziasszonya: BORBÁS MÁRIA

A Borbál Party Service és a Pannónia Női Borrend szervezésében, hagyományosan, immár hatodszor kerül sor arra a bálra, melynek főszereplője a magyar bor. Résztvevői között a legjelesebb honi bortermelőkkel és neves borkedvelőkkel találkozhat.


MAGYAR BOROK BÁLJA 2011 MENÜ- ÉS BORSOR

Összeállította: BUCSEK ANDRÁS mesterszakács

Garamvári Vencel -
Chateau Vincent Prestige Brut - Chateau Vincent Revolution Rose

Köszöntő falatkák:

Tokajicum - Darázskő Furmint 2008

Tárkonyos gyöngytyúk pástétom dióolajos salátacsokorral

 Vacsora:

Légli Ottó - Bányászó Olaszrizling 2008
Mandulás vajjal töltött pisztráng-tekercs zellerkrémmel és zeller ostyával

Sebestyén Csaba - Ivánvölgyi Kadarka 2009
Konfitált kacsacomb tepertős fokhagymával, céklarőzsével

Heimann - Cabernet Franc 2007
Szarvasérmék gesztenyetortával, forró meggyel

Royal Tokaji – 5 puttonyos Tokaji Aszú Birsalmás 2005
Variációk birsalmára, menta fagylalttal
 

Előzetes jegyrendelés lehetséges az alábbi e-mailben:

Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

vagy az alábbi honlapon található űrlap kitöltésével:

http://www.borbal.hu/

A belépő ára:

50.000.+ áfa / fő

Utolsó frissítés ( 2011. január 12. )
 
11. VinAgora Nemzetközi Borverseny 2010. június 17-20. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2010. május 07.

2010. június 17 és 20. között tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre a VinAgora Nemzetközi borverseny. A verseny tagja a "Nagy Nemzetközi Borversenyek Szövetségének" (VinoFed), továbbá  megszerezte a meghatározó nemzetközi, szakmai szervezetek, az OIV (Nemzetközi Szőlő és Bor Szervezet) és az UIOE (Nemzetközi Borász Szövetség) védnökségét. A borversenyhez kapcsolódóan 2010. július 3-án kerül megrendezésre a 3. VinAgora Borgála, amely a nagyközönségnek teremt lehetőséget a verseny és az ott  indult borok megismerésére.
 
Tavaszi Borvacsora Thummereréknél 2010.05.08. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2010. május 07.
Tavaszi Borvacsora Thummerer Pince - Noszvaj

2010. május 8. 18.30.

Avokádókrém pirított dióval
Chardonnay 2008

Szürkemarha rillette aszalt paradicsomos kenyérrel
Olasz rizling 2007

Fenyőmagos parajjal töltött paradicsom
Chardonnay Válogatás 2006

Cserépedényben sült pecsenye kacsamell velesült almával
Tekenőháti Pinot noir 2006

Szarvascomb ?vadasan" snidlinges szalvétagombóccal
Garabonciás cuvée 2006

Csokoládé parfait szamóca krémmel
Kadarka 2003

Ottonel Muskotály Törkölypálinka 2009

Az ételeket Bucsek András mesterszakács készíti

Részvételi díj: 9.000.-/ft

Asztalfoglalás: Thummerer Éva
20/9462-178
Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 78 - 88 / 131