Bor És Vad - Gasztrorendezvények

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Gasztrorendezvények
Gasztrorendezvények
Borfujtó Szent Márton-nap az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban 2011. novenber 12. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2011. október 22.
Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Szabadtéri Néprajzi Gyűjteményében több éve – a Múzeumok Őszi Fesztiváljához kapcsolódva – rendezvénnyel várjuk a látogatókat, november elején, Szent Márton emléknapjához legközelebb eső szombaton.
 
Az ókeresztény idők pannóniai születésű vértanú katonája, Szent Márton ünnepnapja november 12-e, amely naphoz két dolog, a liba és a bor kapcsolódik. A libator római szokás volt, onnan szivárgott be a keresztény hagyományba, a bor pedig körülbelül ekkorra forr ki, így hordóba be lehet ütni a dugót. Innen a szegedi nagytájon ismert „borfujtó Szent Márton elnevezés.
 
Az Emlékpark Márton-napi eseményei is a liba és a bor köré csoportosulnak. A Szent Vince Borrend közreműködésével megrendezett programon az ünneplő közönség muzsikaszóval vonul a skanzen közepén található olvasóköri épülethez. Az újbor kóstolása, értékelése után a szertartásos dugózás következik, majd a vállalkozó szellemű résztvevők bevonásával libafogó versenyt rendezünk. Meg lehet kóstolni a libatepertőt és az újbort, de itt még azt is megtudhatják, a szépasszony jobb-e feleségnek, vagy a csúnya.
Utolsó frissítés ( 2011. október 22. )
 
Borkóstolás a Sissy Kávéház és Étteremben 2011. november 18. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2011. október 22.
BORKÓSTOLÁS újra a Sissy Kávéház és Étteremben!!!!
Meghívott Pincészet: GERE TAMÁS & ZSOLT Pincészete (Villányi borvidék)

    Borkóstoló időpontja: 2011.11.18. / péntek 18 óra
    Borkóstolás ára: 4.800 Ft / fő (ajándék sajttál)

BEMUTATÁSRA KERÜLŐ PRÉMIUM KATEGÓRIÁS BOROK:

    Márton napi Olaszrizling, 2011.
    Márton napi Rosé, 2011.
    Márton napi Portugieser, 2011.
    Next Generation – Cab. Sauv., 2010.
    Páratlan, 2009.
    Pinot Noir Válogatás, 2006
    Cabernet Franc Válogatás, 2007.
    Aureus Cuvée, 2007.

VACSORA ajánlatunk 2.300 Ft / fő, melynek tartalma:

    Főétel: Sült libacomb párolt lilakáposztával, sült almakarikával és meglepetés burgonyával
    Desszert: Sissy - túrós
 
Gourmet Vacsora a HUNGUEST Hotel Aqua-Solban 2011. november 19. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2011. október 22.

Egy igazi kulináris élmény, amelyet 10-14 szakács hoz létre többórás munkával. Egy 10 fogásos íz- és étvágygerjesztő „műalkotás”. Azért „műalkotás”, mert az ételek látványa és tálalása fantasztikus, a finom ízlést pedig csak fokozzák a felszolgálás hangeffektusai.

A Gourmet Vacsora során a vendégek egy különleges gasztronómiai élmény résztvevőivé válnak. Az új élmény, az újszerű kombináció, a lenyűgöző látvány felejthetetlenek.
Ezért a 2009-ben elkezdett sorozatot folytatva a Hunguest Hotel Aqua-Sol többszörös aranyérmes mesterséfje, Németh László

A vacsora célja, hogy hagyományt teremtsen és hidat verjen a modern technológia és a régi ételkészítési ismereteink között.

A gourmet vacsora menüje:


1. NATURA

Hollandi spárga mousse, barnavajporral

2. SURPRISES

Vákuumban abált libamáj terrine, zöldalmakaviárral és fűszeres grissinivel

3. UNDER WATER

Tengeri sügérfilé sáfrányrizottóval és zöldborsó textúrákkal

4. PARFUM

Kemencében sült kacsamell, merlot-ban posírozott körtével, krémsajtos rétessel, „eukaliptusz parfümmel”

5. 65º C – 48 H

Császárhús (65ºC-on 48 óra) zellerpürével, füstölt fürjtojással, dehidratált zöldségekkel

6. ICE

Paradicsomkristály olívahabbal

7. TUBER  AESTIVUM

Tökmaggal és szarvasgomba finzerrel burkolt báránygerinc filé, tárkony sorbettel , burgonya gratinnal

8. SPHERICAL

Vesepecsenye pirított mogyoróval, karottapürével, meleg hagymazselével, szférikus vörösborszósszal

9. TONKA

Édeskömény streuzel, tengerisós szárazkaramellel, tonka felhővel és vaníliakrémmel

10. TRANSPARENS

Marcipánkrémes fánkocska, passionfruit bon-bonnal, After Eight transzparenssel
Gourmet vacsorák

Utolsó frissítés ( 2011. október 22. )
 
Budavári Borfesztivál 2011. szeptember 7-11. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2011. augusztus 29.
BUDAVÁRI BORFESZTIVÁL 2011
BORKIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

2011. szeptember 7-11.

Szeptember 7-11. között a Budai Várban 15 ország, 220 borászat, 5000 féle bor várja a látogatókat. Vendég ország: Franciaország

Nyitva tartás:
szept. 7–9. szerda-csütörtök: 14.00–23.00;
szept. 9. péntek: 12.00–23.00;
szept. 10–11. szombat-vasárnap: 10.00–23.00
Napijegy: 2500 Ft
Bérlet 5 napra: 7000 Ft

Jegyek elővételben: www.jegymester.hu

Vendégünk Franciaország: borok és kulturális csemegék! Születésnapi meglepetés, ajándékok és programok várják a látogatókat! A nyitó nap zenei csemegéje: Csík Zenekar a Fesztiválszínpadon.
 
Bükki Vadas - Boros Napok Diósgyőrben 2011. szeptember 9-10. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2011. augusztus 29.
Bükki Vadas - Boros Napok 2011. szeptember 9-10.

A Diósgyőri vár egykor az uralkodók kedvelt vadászkastélya volt. Szenvedélyüknek gyakran hódoltak a Bükk vadban gazdag, nagy kiterjedésű erdeiben.

Péntek este a Rocklegendák a Diósgyőri várban sorozat zárókoncertje lesz, szombaton vadban és borban gazdag mulatság várja a látogatókat. A gasztronómiai fesztiválon vadas ínyencségeket, a „Borudvarban” kitűnő egri és tokaji borokat fogyaszthatunk. A vállalkozó kedvűek főzőversenyen mérhetik össze tudásukat, amely értékelését elismert mesterszakácsok végzik. Az egész napos programról - a szőlőpréselés, kádártánc-bemutató és népművészeti vásár mellett - neves előadók gondoskodnak.
 
XIII. Noszvaji Pincenapok és Kemencében Készített Ételek Napja 2011. szeptember 9-10. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2011. augusztus 29.
XIII. Noszvaji Pincenapok és Kemencében Készített Ételek Napja 2011. szeptember 9-10.

A szüreti időszakra tervezett rendezvénysorozatunkat az év fő eseményének szánjuk. A szőlőtermesztéshez, borászathoz kapcsolódó programok mellett gasztronómiai területre is elkalandozunk: a kemencében készíthető ételek területén mérhetik össze tudásukat a környékbeli településekről és a településünkről benevezett csapatok. A sütés-főzés mellett feladatuk a szüret hangulatához illő tálalás, terítés is. Fontos szerep hárul Noszvaj lakóira is, hisz eredeti környezetben, falusi portákon, a régi kemencék felhasználásával rendezzük a versengést.
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 67 - 77 / 131