Bor És Vad - Gasztrorendezvények

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Gasztrorendezvények
Gasztrorendezvények
A Sáppusztai Pálinkafőzde kóstolója a Sissy Kávéházban 2013. március 8-án PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2013. február 28.
Újra pálinkakóstoló a Sissy Kávéház és Étteremben.
Meghívott vendégünk a Sáppusztai Pálinkafőzde.

A bemutatásra kerülő pálinkák:
(nem kóstolási sorrendben)
- Aszútörköly
- Birs
- Cigánymeggy
- Kökény
- Muskotályos szőlő
- Őszibarack
- Vadkörte
- Vadszilva

A pálinkakóstolás ára 2.800 Ft/Fő, melyhez mangalicazsíros kenyérszeleteket kínálunk,
valamint sós pereccel és mogyoróval kedveskedünk vendégeink részére.

A pálinkakóstolóhoz igény szerint vacsora rendelhető(főétel + desszert).
- Magyaros szűzérmék burgonyával
- Almás palacsinta szilvaágyon

A vacsora ára 2.000 Ft/Fő.

A pálinkakóstoló kezdete: 2013. március 08. (péntek) 18:30
A részvételhez előzetes asztalfoglalás szükséges!
Várjuk jelentkezését!

Üdvözlettel:
Sissy Kávéház és Étterem
Tel.:+36-30/348-7923
Web:sissykavezo.hu
e-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges
 
I. Veszprémi Bor-Blues-Böllér napok 2013. március 8-10. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2013. február 18.
 
Mindenkit szeretettel várunk az I.VESZPRÉMI BOR-BLUES-BÖLLÉR NAPOKRA 2013.március 8.9.10 -én (helyszín VESZPRÉMVÖLGY)
Izgalmas programok,fergeteges Blues zenekarok,finom borok az ország több táj egységéről,hagyományos disznóvágás és finomságok várják az érdeklődőket.
A rendezvény ideje alatt borosgazdák borbemutatója.
Frissen sült hurka,kolbász,pecsenye,orja leves,káposztás csülök és minden ami a disznóvágáshoz kapcsolódik.
Kézműves mesterségek bemutatója és vására.
Gyerekeknek népi játszótér,vesszőkosár körhinta.
A rendezvény nagy különlegessége a Töpörtyűsütő verseny ( melyre várjuk jó kedvű  csapatok jelentkezését )

Csatoltan küldök egy plakátot és egy részletes programot.

Köszönettel és tisztelettel.

Szegedi Pál és Móga Erzsébet
Telefon.
+36 20 244 26 29 

 
Szegedi Toros Pálinkafesztivál 2013. február 28. – március 3. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2013. február 10.
Szegedi Toros Pálinkafesztivál 2013. február 28. – március 3.

Szeged, Széchenyi tér

A korábbi évek sikereire tekintettel 2013-ban is megrendezzük a Szegedi Toros Pálinkafesztivált. Aki már ismeri, annak nem kell bemutatni a rendezvényt - aki még nem az legjobban teszi, ha átéli: hagyományos vidéki ízek fesztiválja és az elmaradhatatlan böllérverseny - egy rendhagyó, városi környezetben. Az izgalmas atmoszféráról és a feledhetetlen ízekről, a baráti találkozásokról és a sokáig mesélt élményekről már tízezrek mesélhetnek. Szervezőink már most várják kiállítók és böllércsapatok előzetes jelentkezését az office kukac tiszaexpo.hu e-mailen!

 
 
XIII. Miskolci Kocsonyafesztivál 2013. február 22-24. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kapalló G. Gyula   
2013. február 10.
Új helyszíneken, összesen 65.000 négyzetméteren zajlik február 22- és 24-e között a 13. miskolci Kocsonyafesztivál: a Szemere utcától a Szinvateraszon, a Kandia utcán, az Uitz Béla utcán át egészen a Zenepalotáig, a Szemerekertben, a Városház, a Kossuth és az Európa téren, illetve a Művészetek Háza és a Sötétkapu között alakítják ki Európa legnagyobb tánc- és zeneterét. A tervek szerint az Avas alja, az avasi pincék is kiveszik a részüket az idei rendezvényből.

A Miskolci Nemzeti Színházban Móricz Úri muriját nagy tetszéssel fogadta a közönség. A rendező, Keszég László elbeszélése szerint a Móricz-mű egyik tipikus hőse, Csergheő Csuli alakja ihlette őket, mikor kitalálták a fesztivál egyik legizgalmasabbnak ígérkező kulturális-gasztronómiai programját. Február 23-án, az Úri muri jól ismert, velünk élő dzsentri figuráját, Csörgheő Csulit idézi meg három kiváló színész, Cserhalmi György, Stohl András és Gáspár Tibor. A művészek azt is vállalták, hogy mindhárman főznek egy-egy szürkemarha, disznó- vagy birkapörköltet. A három pörköltet este meg is kóstolhatja a közönség a Kamaraszínházban, ahol a vacsora mellett Szűcs Artúr miskolci színművész beszélget az alkalmi szakácsokkal a főzésről, a „Csuliságról” és mindenről, amire kíváncsi a kérdező, a válaszoló és a nagyérdemű. Az estét a dzsentri hagyományokhoz méltó mulatás: nótázás és a prímások találkozója , illetve versenye zárja.
Utolsó frissítés ( 2013. február 11. )
 
Törley kóstoló a Sissy Kávéházban Miskolcon. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2013. január 13.

Kedves Vendégeink!

 

Februári pezsgőkóstolásunkra a Törley Pezsgőpincészet látogat el hozzánk.

A kóstolás időpontja: 2013. február 08. péntek

További információkért keresse fel honlapunkat!

Kérjük, pezsgőkóstoláson való részvételét előre jelezze 2013. február 6. (szerda) 16 óráig! Regisztráció és asztalfoglalás: 06-30/233-45-24.

 

Legyen Ön is Vendégünk!

 

Üdvözlettel:

Sissy Kávéház és Étterem

 

 
Vince-napi pincejárás Kisharsányban PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2013. január 13.
Vince-napi pincejárás 2013. Kisharsány

Időpont: 2013. január 19.

Régi szokás, hogy a szőlősgazdák Vince-nap időjárásából és a metszett "Vince vesszők" állapotából jósolták a szüret gazdagságát. E napon egyik pincéből a másikba járva áldomásoztak, kóstolták egymás borait.
 
Pincéről pincére - Variációk Vincére
Gere Tamás és Zsolt műemlék pincéje
Nagyharsány, Pincesor
 

16.30-18.00-ig Vince napi pincelátogatás Gere Tamás Nagyharsányi Pincéjébe

Gere Tamás és Zsolt a nagyharsányi pinceajtókat tárja szélesre, hogy vendégül lássák a nagyérdeműt. Érkezéskor köszöntő itallal és egy kis harapnivalóval várjuk,  majd szemre- és szájra vételezzük, hogy mit is rejtenek a hordók.
A bátrabbakat egy játékos vetélkedőre invitáljuk:
?Lopd a bort, ha tudod", hogy ne csak a termés, hanem a hangulat is jó legyen!


Egyéni bejelentkezés díja: 2.500 Ft/fő
(5 boros borkóstoló, harapnivaló)
Maximális létszám: 50 fő
Bővebb információ:+36-72/592-009
Bock Pince Panzió Étterem
Villány, Batthyány u. 15.
    

19.30 Vacsora és pincebarangolás a Bock Pincészetnél

Négyfogásos vacsora és egy vezetett pincelátogatás várja, ahol - többek között - az idén elkészült 100 méteres pincét, és a kupolatermet mutatjuk be.

Vince napi vacsora ajánlat:
Előétel: Bock vegyes ízelítő - házi készítésű sonka, szalámi, körítve
Ajánlott bor: Bock Olaszrizling 2011
Leves: Orjaleves - házi tésztával, húscsonttal, vele főtt zöldségekkel
Ajánlott bor: Bock Rosé 2012
Főétel: Ropogós malaccsülök - vargányás raguval
Ajánlott bor: Ermitage 2009
Desszert: Csörögefánk - illatos baracklekvárral

Részvételi díj: 6.100 Ft/fő
Részvételi díj ajánlott borokkal: 6.900 Ft/fő
Maximális létszám: 50 fő  I  Bővebb információ: +36-72/492-919
Polgár Bortrezor Pince
Villány, Arany János utca 7.
    

10.00 Vince napi borkóstolóval egybekötött pinceséta Polgár Zoltán vezetésével  

Pincesétával egybekötött, forgalomban még nem található, 4 hordós bor kóstolása kemencében sült, mangalicaszalonnás lepénnyel.

Részvételi díj: 2000 Ft/fő, szállóvendégeinknek 600 Ft/fő
Maximális létszám: 60 fő  
Bővebb információ: +36-72/492-053

 

Vacsora a Polgár Bortrezor pincében zenei kísérettel

(előzetes bejelentkezés szükséges)

Polgár pincepörkölt, házi savanyúsággal, házi rétes, 4 féle kiváló Polgár bor kíséretében.

Részvételi díj: 4.500 Ft/fő, a délelőtti pincesétán résztvevők számára 4.000 Ft/fő.
Maximális létszám: 50 fő
Bővebb információ: +36-72/492-053
Utolsó frissítés ( 2013. január 13. )
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 34 - 44 / 131