Írta: -ka-pír-
|
2012. október 09. |
 - 2 dl oliva olaj
- 2-3 kisebb ág rozmaring
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál chilipehely
- 1- 1 tk frissen tört bors és só
Egy kisebb gyorsforralóban enyhén felhevítjük az olajat, majd beletesszük a késlappal megtört, vagy vékony szeletekre vágott fokhagymát. Folyamatos keverés mellett kb. 1 perc alatt aranysárgára pirítjuk a fokhagymát, amikor is beledobjuk az olajba a rozmaringot, majd az egészet levesszük a tűzről. Ekkor, még forrón fűszerezzük tovább a chilipehellyel valamint sóval és borssal. Krémlevesek, kenyérfélék, saláták, halak és sültek finom ízesítője. Üvegbe töltve, hűvös helyen hónapokig is eláll. |
Utolsó frissítés ( 2012. október 09. )
|