• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Desszertek
Desszertek
Vargabéles PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2010. április 24.
  • Vargabéles50 dkg túró
  • 1,5 dl tejföl
  • 3+1 db tojás
  • 5 dkg mazsola
  • 3 ek cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 25 dkg cérnametélt
  • 1 cs réteslap
  • 1 ek vaj vagy zsír
A cérnametéltet egy csípetnyi sóval al dente keménységűre főzzük kb. 2-3 perc alatt, majd hideg vízzel lehűtjük és lecsorgatjuk. A túrót kikeverjük a tejföllel, a tojásságákkal és a cukorrral, hozzáadjuk a citrom lereszelt héját és a mazsolát (vagy egyéb aszaltgyümölcsöt), majd beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjéket, végül pedig az egész maszát óvatosan összekeverjük a cérnametélttel. 
Utolsó frissítés ( 2010. április 30. )
 
Mézes tiramisu egyszerűen PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2009. december 23.
  • Mézes tiramisu egyszerűen25 dkg babapiskóta
  • 30 dkg mascarpone
  • 3 tojás
  • 3 ek méz
  • 1 dulpa feketekávé
  • 0,5 dl konyak
  • 1 tábla fekete csokoládé

Először is főzzünk egy jó erős dupla feketét és hagyjuk kihülni. Ezalatt a három tojás sárgáját verjük fel a mézzel és keverjük hozzá a mascarpone sajtot. Ha ezzel megvagyunk, verjünk kemény habot a tojások fehérjéből, majd az előbbi masszához keverjük hozzá előbb a hideg feketekávét, majd a frissen felvert fehérjehabot.
Utolsó frissítés ( 2009. december 23. )
 
Almás pite PDF Nyomtatás E-mail
Írta: C-Icuka   
2009. október 05.
  • Almás pite40 dkg liszt
  • 30 dkg ráma
  • 15 dkg porcukor
  • 2+1 tojás 
  • 1 citrom leve + reszelt héja
  • 1 vaniliás cukor
  • 60 dkg alma
  • ízlés szerint cukor
  • fahéj
  • zsemlemorzsa

A lisztet, margarint, porcukrot, 2 tojást, reszelt citromhéjat, vani cukrot keverőtálba tesszük és összemorzsoljuk. Ezután az egészet gyúródeszkára borítjuk és összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük. Ezután az almákat meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük (vagy vékony szeletekre vágva meg is párolhatjuk), majd keverjünk hozzá ízlés szerint cukrot és fahéjat.

Utolsó frissítés ( 2013. március 11. )
 
Almás-mandulás túrótorta PDF Nyomtatás E-mail
Írta: C-Icuka   
2009. július 10.
  • Almás-mandulás túrótorta1 kg alma
  • 15 dkg + 2 ek. vaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 ek. citromlé
  • 21 dkg liszt
  • késhegynyi só
  • 18 dkg cukor
  • 25 dkg tejföl
  • 25 dkg túró
  • 3 tojás
  • 1 cs. vanília puding
  • 4 dkg szeletelt mandula
  • a tortaformába margarin
Az almákat meghámozzuk és 8-8 cikkre vágjuk. A 2 ek. vajat felhevítjük, beleöntjük a citromlevet, rátesszük az almagerezdeket és fedő alatt megpároljuk, majd kihűtjük.  A maradék vajat megolvasztjuk és kihűtjük. A lisztet, sót, 6 dkg cukrot összekeverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat és robotgéppel összedolgozzuk.

Utolsó frissítés ( 2009. augusztus 09. )
 
Epres piskóta eperöntettel PDF Nyomtatás E-mail
Írta: C-Icuka   
2009. május 20.
  • Eper6 tojás
  • 6 + 2 ek kristálycukor
  • 6 ek finomliszt
  • 1 cs sütőpor
  • 2 x 30 dkg eper
A tészta elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéket konyhai robotgéppel kemény habbá verjük.  Ezután kanalanként hozzákeverjük a cukrot, majd a tojássárgákat. Ha ezzel készen vagyunk, egy fakanál segítségével apránként a habos masszába forgatjuk a sütőporral elszitált lisztet. Ízesíthetjük még a tésztát egy kis reszelt citromhéjjal, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és belenyomkodjuk a megmosott, megszárított eper felét.
Utolsó frissítés ( 2009. július 01. )
 
Citromos ananásztorta PDF Nyomtatás E-mail
Írta: C-Icuka   
2009. március 17.
Citromos ananásztortaA piskótához:
  • 6 tojás
  • 6 ek. kristálycukor
  • 6 ek.liszt
  • 1/2 sütőpor
A krémhez:
  • 3 db citrom
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 darabolt ananász konzerv
  • 2 cs. tejszínízű v. vanília puding
  • 6 dl tej

A tészta elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéket konyhai robotgéppel kemény habbá felverjük.  Ezután kanalanként hozzákeverjük a cukrot, majd a tojássárgákat. Ha ezzel készen vagyunk, egy fakanál segítségével apránként a habos masszába forgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. Ízesíthetjük még a tésztát egy kis reszelt citromhéjjal., majd sütőpapírral kibélelt kör alakú (de a téglalap is megteszi) tepsibe öntjük és közepes hőfokú sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. (Fontos, hogy a sütésnél a sütőajtó nyílásába tegyük egy fakanál nyelét és az első 10 percben a sütő ajtaját ne nyissuk ki.). Ha a tésztánk elkészült, deszkára téve hagyjuk kihűlni.

Utolsó frissítés ( 2009. május 20. )
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 Következő > Utolsó >>

Eredmények 21 - 30 / 39