• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Főételek
Főételek
Paprikás vadnyúl PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2008. január 25.
  • Üregi nyúl1 db üregi-, vagy mezei nyúl
  • 10 dkg kacsa-, vagy libazsír
  • 2 fej vörös hagyma
  • 2 csapott ek. pirospaprika
  • 1 cseresznye paprika
  • 5 dk liszt
  • 3 dl tejföl

A megtisztított vadnyulat alaposan megmossuk, majd darabokra vágva, újra hidegvízbe rakjuk hogy a vér minél jobban kiázzon belõle. Ezalatt a vöröshagymát elõbb megpároljuk, majd aranysárgára pirítjuk. Ha mindezzel megvagyunk, a lábast húzzuk le a tûzrõl, és keverjük hozzá a hagymához a pirospaprika felét. 
Utolsó frissítés ( 2008. február 01. )
 
Bujdosó pecsenye szarvassülttel és nyúzott paprikával PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2008. január 21.
  • szarvassülttel és nyúzott paprikával 25 dkg hideg sülthús
  • 6 db nagyobb tócsni
  • 3 db kaliforniai paprika
  • 1 ek. balzsamecet
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 tk. barnacukor vagy méz
  • 2 dl tejföl
  • 3 ek pecsenyelé
  • 1 kk. pirospaprika
  • só, bors
Kiváló vacsora szívesen látott, de váratlan vendégek részére. Szinte más nem is kell hozzá, csak egy kevés hidegsült, néhány darab krumpli és pár piros húsú pritamin-, vagy kaliforniai paprika.
Utolsó frissítés ( 2008. január 21. )
 
Gyömbéres mézben pácolt vadmalac PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Lakhegyi Adrienne   
2008. január 09.
  • Gyömbéres mézben pácolt vadmalac 1 db vadmalac
  • 10 dkg friss gyömbér
  • 1,5 dl méz
  • só, fehérbors
  • 2 dl fehérbor
  • 0,5 dl olaj
A vadmalac lapockáit, combjait és kétfelé vágott gerincét szárazra töröljük, majd enyhén besózzuk és megszórjuk fehérborssal. A gyömbért vékonyan meghámozzuk, lereszeljük és elkeverjük a mézben, majd bõven bekenjük vele a húsdarabokat. Lefedve, hideg helyen pácoljuk 1-2 napig.
Utolsó frissítés ( 2008. január 11. )
 
Gyümölccsel töltött csirke PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Bellei Istvánné   
2008. január 09.
  •  1 db 1-1,5kg-os csirke
  • só, bors, paprika
  • 3 ek. olvasztott vaj

 töltelék:

  • 15 dkg magozott aszalt szilva
  • 15 dkg aszalt sárgabarack
  • 1 ek. mazsola
  • 1 alma apró kockára vágva
  • 1 zsemle
  • 3 ek. tejszín
  • 1 tojás

A csirkét kívül-belül besózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, majd állni hagyjuk, míg a töltelék elkészül. A töltelékhez az aszaltszilvát és a barackot kisebb darabokra vágjuk és kevés vízzel rövid ideig összeforraljuk. A tûzrõl levéve hozzákeverjük sorjában a megmosott mazsolát, a megaprított almát, a tejszínt, a beáztatott és kicsavart zsemlét, végül pedig a felvert egész tojást.

Utolsó frissítés ( 2008. január 09. )
 
Szilveszteri vaddisznóflekken PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kuzder Tamás   
2008. január 07.
A kivert, csontos hússzeleteket besózom, majd kis idõ elteltével egyenként bekenem õket az 1 rész olajból és 1 rész mustárból álló páccal, amit kevés zúzott fokhagymával, kakukkfûvel, majorannával és feketeborssal fûszerezek. Miután a fentiekkel kész vagyok, a hússzeletek mindkét oldalára hagymakarikákat ragasztok és egyenként becsomagolom õket alufóliába duplán, úgy hogy a sütés közben fejlõdõ gõz, majd ne szökhessen el könnyen.
Utolsó frissítés ( 2016. december 31. )
 
Fogoly pikáns mártásban PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Miskolci Mátyás   
2007. december 22.
  •  4 db fogoly
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 40 dkg vargánya
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3  sárgarépa
  • 1-2  petrezselyemgyökér
  • 1 ek. kapribogyó
  • 0,5  dl vörösbor
  • citromlé
  • só, bors
  • 2 kockacukor

Négy foglyot megtisztítunk, besózunk és a hasüregüket megtömjük tisztított, nagyobb szeletekre vágott nyers, vagy elõre beáztatott szárított vargányával, valamint vagdalt petrezselyemmel. Egy lábasban megpirítunk 15 dkg füstölt szalonnát, erre szórjuk a karikára vágott vöröshagymát, sárgarépát és petrezselyemgyökeret annyi vízzel ami éppen hogy ellepi a zöldségeket, majd ráhelyezzük erre a zöldségágyra  a foglyokat és fedõ alatt a tûzhelyen puhára pároljuk õket.

Utolsó frissítés ( 2007. december 28. )
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 91 - 100 / 112