• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Főételek
Főételek
Rakott tészta szarvashússal és erdei gombákkal PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Mons. Chien   
2009. december 10.
  • Rakott tészta szarvashússal és erdei gombákkal24 db lasagne tészta lap
  • 40 dkg darált szarvas lapocka
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl olíva olaj
  • 30 dkg barna csiperke
  • 5 dkg szárított vegyes erdei gomba
  • 0,5 l paradicsomlé
  • 0,5 l tej
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál keményítő
  • 1 tk őrölt rozmaring
  • 2 tk szárított bazsalikom
  • 1 tk szurokfű
  • 1 tk kakukkfű 
  • 0,5 dl száraz furmint
  • só, bors
  • 15-20 dkg reszelt ementáli sajt
A finomra felvágott vöröshagymát lepirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a vajat, a zúzott fokhagymát és a darált szarvashúst. Gyakori kevergetés mellett, közepes lángon fehéredésig pároljuk (kb. 20-25 perc) majd hozzáadjuk a jól megmosott és felszeletelt erdei csiperkét. Ekkor sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt tovább pároljuk, és ha a csiperke már kiengedte a levét, beletesszük az előzőleg szintén megaprított és legalább egy órán keresztül hideg vízben áztatott erdei gombakeveréket (vargánya, róka-, galamb-, szegfűgomba stb.).  
Utolsó frissítés ( 2009. december 10. )
 
Pisztrángfilé fűszeres kéregben PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Mons. Chien   
2009. október 18.
  • Pisztrángfilé fűszeres kéregben4 db közepes pisztráng filézve
  • 4 kk fokhagymasó
  • 4 ek finomliszt
  • 2 ág friss zsálya
  • 2-3 tk őrölt gyömbér
  • őrölt feketebors
  • 1 dl olaj a sütéshez
A halfiléket megszórjuk a fokhagymasóval, frissen őrölt feketeborssal és a finomra aprított zsályával, majd fél órán keresztül hagyjuk pihenni. Ezután a lisztbe belekeverjük a gyömbért és ebben forgatjuk meg a pácolt halszeleteket, amelyeket felhevített olajban, oldalanként 1-2 perc alatt ropogósra sütünk.
Utolsó frissítés ( 2009. október 18. )
 
Szarvashátszín rozmaringos vargányamártással PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Mons. Chien   
2009. szeptember 19.
  • Szarvashátszín rozmaringos vargányamátással80 dkg szarvashátszín
  • 0,5 dl olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2,5 dl húsleves
  • 2 tk keményítő
  • 0,5 dl konyak
  • 0,5 kg apró vargánya
  • 1 tk méz
  • 2,5 dl tejszín
  • 1-2 szál rozmaring
  • só, örölt bors 
A megtisztított filét ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, ezeket frissen tört borssal meghintjük és a felhevített olajon mindkét oldalukat hirtelen megpirítjuk. Ha ezzel megvagyunk, sózzuk a húsokat, majd serpenyőstől betesszük őket  a 200 fokra  előmelegített sütőbe 5-6 percre, ún. "áthúzásra".  Ezután a hátszíndarabokat előmelegített tányérokra szedjük és pihenni hagyjuk amíg a mártás elkészül.
Utolsó frissítés ( 2010. március 12. )
 
Fácánmell bazsalikomos mártásban PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Mons. Chien   
2009. augusztus 18.
  • Fácánmell bazsalikomos mártásban4 db fácánmell
  • 1 dl olaj
  • 2 tk mustárpor
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 cs friss bazsalikom
  • 4 dl húsleves
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 dl fehérbor
  • 1 ek méz
  • só, színesbors
A fácánmelleket megnyúzzuk, lefilézzük, majd falatnyi darabokra vágjuk össze. A feldarabolt húst olajjal elkevert őrölt mustármagból készült pácba helyezzük lehetőleg néhány napra, de legalább egy éjszakára. A pácolást követően tapadásmentes edényben, gyakori rázás és keverés mellett fehéredésig sütjük a húsdarabokat,  hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a húslevessel és fedő alatt addig főzzük, amíg meg nem puhulnak egészen.
Utolsó frissítés ( 2009. augusztus 18. )
 
Vaddisznószűz sajtos spárgakrémmel PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kapalló G. Gyula   
2009. július 08.
  • Vaddisznószűz sajtos spárgakrémmel50 dkg vaddisznó vesepecsenye
  • 2 ek libazsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz somlói
  • só, feketebors

a krémhez:

  • 1 csokor fehérspárga
  • 2 tk cukor
  • fél citrom leve
  • 1 ek liszt
  • 2 ek olíva olaj
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg reszelt ementáli
  • 3-4 szál friss kakukkfű
  • 1 ek balzsamecet
  • só, fehérbors
A vaddisznó vesepecsenyéjét megtisztítjuk a hártyáktól, majd ujjnyi szeleteket vágunk belőle és finoman megveregetjük ezek mindkét oldalát. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk,  majd a felhevített libazsíron megkapatjuk mindkét oldalon kb. 1-1 perc alatt. Ezután a szeleteket kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon lepirítjuk a finomra vágott hagymát és zúzott fokhagymát, majd felöntjük a borral és egy kevés vízzel. Az így kapott szaftban  teljesen szétfőzzük a hagymát, majd visszatesszük bele a szűzérméket, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt kb. 10 perc alatt készre pároljuk.

 

Utolsó frissítés ( 2009. július 10. )
 
Muflonpörkölt gazdagon PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Giorgio   
2009. július 07.
  • Muflonpörkölt gazdagon1 kg mufloncomb
  • 1 dl olaj
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 ek mangalica zsír
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 db tv paprika
  • 1 db bácskai paprika
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 4 db szárított paradicsom
  • 1 tk frissen őrölt római kömény
  • 2 tk oregánó
  • 2 tk bazsalikom
  • 1 dl narancslé
  • 1 csokor friss koriander, vagy petrezselyem zöld
  • 1 dl fehérbor
  • só, fehérbors
A megtisztított és apróra felkockázott húst összekeverjük 1-1 púpozott teáskanálnyi szódabikarbónával, fehérborssal,  római köménnyel, valamint a zúzott fokhagymával és fél deciliter olívaolajjal, majd egy éjszakán át pihentetjük. Az íly' módon porhanyósra pácolt húst a maradék felhevített olajra tesszük, és gyakori kevergetés mellett kifehéredésig pároljuk. Ekkor adjuk hozzá az igen apróra felvágott hagymát, zöldpaprikát és szárított paradicsomot, majd addig pároljuk az egészet, amíg a zöldségek teljesen szétfőnek és a hús csaknem megpuhul.
Utolsó frissítés ( 2009. július 08. )
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 51 - 60 / 117