Írta: Mons. Chien
|
2009. december 10. |
24 db lasagne tészta lap- 40 dkg darált szarvas lapocka
- 10 dkg vaj
- 1 dl olíva olaj
- 30 dkg barna csiperke
- 5 dkg szárított vegyes erdei gomba
- 0,5 l paradicsomlé
- 0,5 l tej
- 2 dl főzőtejszín
- 2 fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál keményítő
- 1 tk őrölt rozmaring
- 2 tk szárított bazsalikom
- 1 tk szurokfű
- 1 tk kakukkfű
- 0,5 dl száraz furmint
- só, bors
- 15-20 dkg reszelt ementáli sajt
A finomra felvágott vöröshagymát lepirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a vajat, a zúzott fokhagymát és a darált szarvashúst. Gyakori kevergetés mellett, közepes lángon fehéredésig pároljuk (kb. 20-25 perc) majd hozzáadjuk a jól megmosott és felszeletelt erdei csiperkét. Ekkor sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt tovább pároljuk, és ha a csiperke már kiengedte a levét, beletesszük az előzőleg szintén megaprított és legalább egy órán keresztül hideg vízben áztatott erdei gombakeveréket (vargánya, róka-, galamb-, szegfűgomba stb.). |
Utolsó frissítés ( 2009. december 10. )
|
Írta: Mons. Chien
|
2009. október 18. |
4 db közepes pisztráng filézve- 4 kk fokhagymasó
- 4 ek finomliszt
- 2 ág friss zsálya
- 2-3 tk őrölt gyömbér
- őrölt feketebors
- 1 dl olaj a sütéshez
A halfiléket megszórjuk a fokhagymasóval, frissen őrölt feketeborssal és a finomra aprított zsályával, majd fél órán keresztül hagyjuk pihenni. Ezután a lisztbe belekeverjük a gyömbért és ebben forgatjuk meg a pácolt halszeleteket, amelyeket felhevített olajban, oldalanként 1-2 perc alatt ropogósra sütünk.
|
Utolsó frissítés ( 2009. október 18. )
|
|
Írta: Mons. Chien
|
2009. szeptember 19. |
80 dkg szarvashátszín- 0,5 dl olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2,5 dl húsleves
- 2 tk keményítő
- 0,5 dl konyak
- 0,5 kg apró vargánya
- 1 tk méz
- 2,5 dl tejszín
- 1-2 szál rozmaring
- só, örölt bors
A megtisztított filét ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, ezeket frissen tört borssal meghintjük és a felhevített olajon mindkét oldalukat hirtelen megpirítjuk. Ha ezzel megvagyunk, sózzuk a húsokat, majd serpenyőstől betesszük őket a 200 fokra előmelegített sütőbe 5-6 percre, ún. "áthúzásra". Ezután a hátszíndarabokat előmelegített tányérokra szedjük és pihenni hagyjuk amíg a mártás elkészül. |
Utolsó frissítés ( 2010. március 12. )
|
|
Írta: Mons. Chien
|
2009. augusztus 18. |
4 db fácánmell- 1 dl olaj
- 2 tk mustárpor
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 cs friss bazsalikom
- 4 dl húsleves
- 2 dl főzőtejszín
- 1 dl fehérbor
- 1 ek méz
- só, színesbors
A fácánmelleket megnyúzzuk, lefilézzük, majd falatnyi darabokra vágjuk össze. A feldarabolt húst olajjal elkevert őrölt mustármagból készült pácba helyezzük lehetőleg néhány napra, de legalább egy éjszakára. A pácolást követően tapadásmentes edényben, gyakori rázás és keverés mellett fehéredésig sütjük a húsdarabokat, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a húslevessel és fedő alatt addig főzzük, amíg meg nem puhulnak egészen.
|
Utolsó frissítés ( 2009. augusztus 18. )
|
|
Írta: Kapalló G. Gyula
|
2009. július 08. |
50 dkg vaddisznó vesepecsenye- 2 ek libazsír
- 2 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl száraz somlói
- só, feketebors
a krémhez: - 1 csokor fehérspárga
- 2 tk cukor
- fél citrom leve
- 1 ek liszt
- 2 ek olíva olaj
- 2 dl tejszín
- 10 dkg reszelt ementáli
- 3-4 szál friss kakukkfű
- 1 ek balzsamecet
- só, fehérbors
A vaddisznó vesepecsenyéjét megtisztítjuk a hártyáktól, majd ujjnyi szeleteket vágunk belőle és finoman megveregetjük ezek mindkét oldalát. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített libazsíron megkapatjuk mindkét oldalon kb. 1-1 perc alatt. Ezután a szeleteket kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon lepirítjuk a finomra vágott hagymát és zúzott fokhagymát, majd felöntjük a borral és egy kevés vízzel. Az így kapott szaftban teljesen szétfőzzük a hagymát, majd visszatesszük bele a szűzérméket, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt kb. 10 perc alatt készre pároljuk.
|
Utolsó frissítés ( 2009. július 10. )
|
|
Írta: Giorgio
|
2009. július 07. |
1 kg mufloncomb- 1 dl olaj
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 ek mangalica zsír
- 2 db vöröshagyma
- 2 db tv paprika
- 1 db bácskai paprika
- 6 gerezd fokhagyma
- 4 db szárított paradicsom
- 1 tk frissen őrölt római kömény
- 2 tk oregánó
- 2 tk bazsalikom
- 1 dl narancslé
- 1 csokor friss koriander, vagy petrezselyem zöld
- 1 dl fehérbor
- só, fehérbors
A megtisztított és apróra felkockázott húst összekeverjük 1-1 púpozott teáskanálnyi szódabikarbónával, fehérborssal, római köménnyel, valamint a zúzott fokhagymával és fél deciliter olívaolajjal, majd egy éjszakán át pihentetjük. Az íly' módon porhanyósra pácolt húst a maradék felhevített olajra tesszük, és gyakori kevergetés mellett kifehéredésig pároljuk. Ekkor adjuk hozzá az igen apróra felvágott hagymát, zöldpaprikát és szárított paradicsomot, majd addig pároljuk az egészet, amíg a zöldségek teljesen szétfőnek és a hús csaknem megpuhul.
|
Utolsó frissítés ( 2009. július 08. )
|
|
|
|
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>
|
Eredmények 51 - 60 / 117 |