• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Levesek
Villányi gombaleves PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2008. október 21.
  • Villányi gombaleves20 dkg szegfűgomba
  • 10 dkg vargánya
  • 2,5 dkg vaj
  • 1 cs leveszöldség
  • 1 marék zöldborsó
  • 1/2 db zellergumó
  • 5 db dió
  • 2 db tojás
  • 2 ek búzadara
  • 2 ek liszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kk majoránna
  • 1 kk bazsalikom
  • 1 ek olaj
  • 1 ek gombapor
  • 1 db szerecsendióvirág
  • 1 ek petrezselyemzöld
  • 1 cs kakukkfű
  • 2 szál zöldhagyma
  • só, bors
A felforrósított vajon megpároljuk a karikára vágott leveszöldséget és a felkockázott zellergumót, közben sózzuk, borsozzuk, valamint hozzáadjuk a csokor kakukkfüvet. Ezután rászórjuk a zöldborsót és a szegfűgombát, valamint a szeletekbe vágott vargányát és felöntjük annyi vízzel, ami jól ellepi és mérsékelt lángon tovább főzzük. Amíg az összetevők megpuhulnak, elkészítjük a gombás-diós grízgaluskát az alábbi módon:
Utolsó frissítés ( 2008. október 22. )
 
Parmezános brokkolikrémleves PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Esther   
2008. augusztus 24.
  • Parmezános brokkoli krémleves30 dkg brokkoli
  • 15 dkg burgonya
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl fehérbor
  • 5 dkg parmezán
  • 1 kk bazsalikom
  • só, fehérbors
A burgonyát és brokkolit megtisztítjuk, majd apró kockáta vágjuk és a fokhagymával együtt feltesszük főni annyi vízben, amennyi a zöldségeket éppen ellepi. Ha a főzelékfélék megpuhultak, a lével együtt leturmixoljuk az egészet, majd hozzáadjuk a tejszínt, a fehérbort és a reszelt parmezánt is. Sóval, fehérborssal és kevés morzsolt bazsalikommal ízesítjük.
Utolsó frissítés ( 2009. október 24. )
 
Hargitai szarvasgulyás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2008. június 03.
  •  0,5 kg szarvas comb, vagy lapocka
  • 1 dl libazsír, vagy olaj
  • 2 fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 4 db burgonya
  • 4 db sárgarépa
  • 30 dkg ceruzabab, vagy zöldbab
  • 1 ek liszt
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek tárkonyecet
  • 2 tk csombor
  • 2 tk csemegepaprika
  • kis darab sonka, vagy szalonnabőr
A kisebb kockákra vágott húst lepirítjuk a zsiradékon, majd hozzáadjuk a finomra aprított hagymát, és összepároljuk a két alapanyagot. Ha ezzel magvagyunk, megszórjuk a paprikával, és felengedjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Mikor a hús már csaknem megpuhult,  beletesszük a  kockáravágott burgonyát, a  felkarikázott sárgarépát, a felébe-, harmadábavágott zöldbabot és a zúzott fokhagyma nagyibbik felét, sózzuk, majd felöntjük bőven vízzel.  
Utolsó frissítés ( 2008. augusztus 04. )
 
Hideg uborkaleves szarvassonkával PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Vivien   
2008. május 16.
  • Hideg uborkaleves szarvassonkával 2 db kígyóuborka
  • 8 dl kefir
  • 4 szelet szarvas sonka vagy pancetta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 ek méz
  • 1 kis csokor kapor
  • 1 csipet só

Az uborkákat megpucoljuk, hosszában négyfelé vágjuk és a belső, éretlen magházat kivágjuk. Az uborka húsát ezután kockacukor nagyságú darabokra aprítjuk, és 4 leveses csészébe porciózzuk. Ezután az uborkák kivágott magházát, a késlappal megtört fokhagymát, a mézet és a hideg kefirt alaposan összeturmixoljuk egy késhegynyi sóval, majd a végén hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a finomra vágott kaprot. Az így elkészített levest az uborkakockákra öntjük, a tetejére pedig apróra vágott szarvas sonkát vagy pancettát szórunk. Utóbbiakat a jobb húsboltokban, vagy csemegeüzletekben tudjuk beszerezni.

Utolsó frissítés ( 2008. augusztus 06. )
 
Tanyasi kelkáposztaleves fehérborral PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2008. február 05.
  •  1 közepes fej kelkáposzta
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kanál sertészsír
  • 4-5 db burgonya
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl aludttej/joghurt
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 20-30 dkg füstölt kolbász
  • örölt kömény
  • örölt bors
  • 1 ek liszt
  • 1 ek. tárkony
A  hagymát  elõbb vágjuk félbe, majd szeleteljük fel vékony csíkokra és pároljuk meg a felolvasztott zsíron. Ezután hozzáadhatjuk az apróbb kockákra vágott burgonyát, amit jól megsózunk, borsozunk és felengedünk kb. egy liter vízzel. Amikor kezd felforrni, szórjuk bele a vékony csíkokra vágott káposztát, öntsük rá a bort és fedõ alatt pároljuk addig, amíg a káposzta kb. a felére össze nem esik.
Utolsó frissítés ( 2008. március 02. )
 
Korhely hagymaleves PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Király Istvánné   
2008. január 09.
  • Korhely hagymaleves 4-5 fej vöröshagyma
  • 2 ek. olaj
  • 2 db burgonya
  • 2 tk. cukor
  • 15 dkg  füstöltkolbász
  • 10 dkg tarhonya
  • 5 dkg szárított erdeigomba
  • 2-3 babérlevél
  • 4-5 szem borókabogyó
  • 2 dl fehérbor
  • 1 tk. örölt mustármag
  • só, õrölt fehérbors

A cukrot világosbarnára pirítjuk az olajon, felöntjük a borral és megpároljuk ebben a felszeletelt hagymát. Ha a hagyma már üveges,  hozzáadjuk az elõzõleg beáztatott gombát, a tarhonyát, az apró kockára vágott burgonyát és a felkarikázott kolbászt, majd felengedjük bõven vízzel.

Utolsó frissítés ( 2008. január 09. )
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 Következő > Utolsó >>

Eredmények 21 - 30 / 31