Írta: -ka-pír-
|
2009. október 30. |
1 db hízott libamáj- 10 dkg libazsír
- 1 ek vegyes virágméz
- 0,5 dl borpárlat
- 1 dl aszúbor
- só, feketebors
- 3 db birsalma
- 6 ek barnacukor
- 1 ek zselatin
A libamájat megtisztítjuk az erektől, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket sózzuk, borsozzuk, megcsorgatjuk a mézzel majd jól belocsoljuk a borpárlat (vagy jó minőségű konyak) és az aszúbor keverékével. Az így előkészített májat egy befőttesüvegbe tesszük és hozzáadjuk a libazsírt. A megtöltött üveget beleállítjuk egy lábos vízbe, majd 40 percig forraljuk. Ezután egy megfelelő porcelánformába egyengetjük a májat és a tetejét meglocsoljuk a főzés közben képződött pecsenyezsírral.
|
Utolsó frissítés ( 2009. november 11. )
|
Írta: -ka-pír-
|
2009. szeptember 28. |
50 dkg szarvasbélszín- 1 dl oliva olaj
- 1 dl bazsalikomos balzsamecet
- 1 dl pinot noir
- 15 dkg kapribogyó
- 1 db citrom
- frissen tört fehér-, zöld- és feketebors
- só
A carpaccio hidegen ízesített, többnyire rövid ideig pácolt színhúst jelent az olasz konyhában. Ennek elkészítéséhez jelen esetben szarvasbélszínt fogunk használni, mégpedig az alábbi, igen egyszerű módon: A húst egy éles késsel teljesen megszabadítjuk a hártyáitól, majd egy tiszta konyharuha segítségével leszárítjuk és gorombára tört borskeverékkel hintjük meg bőven. Ezután a borsot belesimítjuk, belemasszírozzuk a húsba, majd elhelyezzük azt egy hosszúkás, mély tálkában. |
Utolsó frissítés ( 2013. március 11. )
|
|
Írta: -ka-pír-
|
2009. augusztus 10. |
40 dkg darált szarvaslapocka- 20 dkg friss vargánya vagy tinóru
- 1 db lilahagyma
- 1 db zsemle
- 2 dl tej
- 10-15 dkg zsemlemorzsa
2 db tojás - 1 tk kakukkfű
- 1 kk őrölt rozmaring
- 1 kk őrölt fehérbors
- 2 ek magos mustár
- 1 ek dijoni mustár
- 1 tk méz
- 1 dl tejszín
- só
A finomra darált szarvashúst összekeverjük az előzőleg tejbe áztatott és kinyomkodott zsemlével, a késsel finomra vágott gombával és hagymával, valamint a két tojással. Az így összeállított masszát sóval, morzsolt kakukkfűvel, őrölt rozmaringgal és fehérborssal fűszerezzük. Ha a gomba túl sok nedvességet engedne ki magából és túl lágynak éreznénk az egészet, akkor adjunk még hozzá néhány evőkanálnyi zsemlemorzsát, hogy a keverék jól formázhatóvá váljon.
|
Utolsó frissítés ( 2009. augusztus 11. )
|
|
Írta: Mons. Chien
|
2009. július 08. |
6db vadkacsamáj- 0,5 l tej
- 3 fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 4 ek liszt
- 1 cs petrezselyem
- só, feketebors
- 0,5 dl olaj
- 1 db bagette
A megtisztított vadkacsamájakat két egyenlő darabba vágjuk, majd beáztatjuk egy órára langyos tejbe. Ezután leszárítjuk őket, sózzuk, borsozzuk és megforgatjuk a lisztben. Ha ezzel megvagyunk, forgassuk meg a májdarabokat a felhevített olajban, majd adjuk hozzá felszeletelt vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, amivel néhány perc alatt jól összesütjük.
|
Utolsó frissítés ( 2009. július 10. )
|
|
Írta: -ka-pír-
|
2009. július 08. |
40 dkg fetasajt- 20 dkg juhtúró
- 2 ek friss kakukkfű
- 2 ek szezámmag
- 2 ek egész feketebors
- 1 cs metélőhagyma
- 1 ek pirosparika
- fél marék dióbél
- 2-3 ek olaj
A fetasajtot és a juhtúrót egy villa segítségével összetörjük és jól összekeverjük, majd a hűtőszekrényben hagyjuk ismét megdermedni. Amíg ez megtörténik, száraz serpenyőben enyhén pirítsuk meg a szezámmagot és tegyük félre, majd a dióbéllel ismételjük meg ugyanezt, annyi különbséggel, hogy ezt vágjuk finomra, és fújjuk ki belőle a mag finom hártyáját, ami esetleg keserű lehet. Ezután aprítsuk fel a kakukkfüvet és a metélőhagymát is, majd törjük durvára a borsot egy mozsárban. |
Utolsó frissítés ( 2009. július 10. )
|
|
Írta: Mons. Chien
|
2009. június 21. |
2 db 20-25 dkg-os füstölt pisztráng- 5 dkg vaj
- 1 kis üveg hagymalekvár
- színesbors
- 2 ek angolmustár
- 2 ek mazsola
Ennek az igazán pompás és elegáns meleg előételnek az elészítése roppant egyszerű, ugyanakkor fontos, hogy megfelelő, fűszeres lében pácolt és bükkfa forgács felett füstölt pisztrángot használjunk hozzá, a hagymalekvárt pedig ezúttal vöröshagymából, furmint hozzáadásával készítsük a már ismert eljárás alapján.
|
Utolsó frissítés ( 2009. június 21. )
|
|
|
|
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 Következő > Utolsó >>
|
Eredmények 21 - 30 / 44 |