There are no translations available "A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Szarvasburger |
![]() |
![]() |
![]() |
Written by Kapalló G. Gyula | |
péntek, 05 június 2015 | |
There are no translations available ![]()
A szavashúst lehártyázzuk, majd finomra daráljuk a jó minőségű szalonnával és a kis fej vöröshagymával együtt. Ha ezzel megvagyunk, a darálthúsos masszát elkeverjük a fűszerekkel és a szószokkal, majd lefedve, legalább egy éjszakán át hagyjuk érlelődni a hűtőszekrényben. Sütés előtt egy folpackra helyezzük a húst és hengert formázva belőle szorosan feltekerjük, majd egy fél órára a fagyasztóba helyezzük, hogy jól összeálljon és könnyen szeletelhető legyen. Ezután 2-3 cm vastag szeleteket vágunk a 10-12 cm széles hengerből, majd a fóliát eltávolítva, grillrácson vagy serpenyőben, oldalanként 3-4 percig sütjük az így kapott húspogácsákat.
Ízlés szerint olvaszthatunk szarvasburgerünk tetejére sajtszeleteket, a szezámmagos zsemlével készített szendvicset pedig gazdagíthatjuk még a szokásos szószokon és idényzöldségeken kívül grillezett gombával, baconnel, vagy házi készítésű barbecue szósszal, remulád mártással is. Borajánló: Egy jéghideg rosé-fröccsöt, vagy villányi cabernet sauvignon - pinot noir házasítást innék hozzá.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 77596 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Last Updated ( péntek, 05 június 2015 ) |
< Prev | Next > |
---|