There are no translations available "A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Diána carbonara |
![]() |
![]() |
![]() |
Written by -ka-pír- | |
vasárnap, 14 szeptember 2014 | |
There are no translations available ![]()
A felhevített olaj-vaj keveréken kissé megpirítjuk az apróbb kockákra vágott főtt-füstölt szarvassonkát, majd hozzáadjuk a felaprított zöldhagymát és fedő alatt összepároljuk vele. Ezután gyakori kevergetés mellett hagyjuk az egyészet a zsírjára pirulni. Ha ezzel is megvagyunk, a keletkezett pörzsanyagokat a bor hozzáadásával feloldjuk a serpenyő aljáról, majd belereszeljük a mártásba a fokhagymát és beleöntjük a tejszínt. Az egészet jól összeforraljuk 1-2 perc alatt, majd levesszük a tűzről és frissen őrölt borssal fűszerezzük. A mindeközben al dentére (fogkeményre) főzött spagetti tésztát leszűrjük és összeforgatjuk az elkészített szósszal.
Forrón tálaljuk és minden adag tetejére teszünk egy-egy tojássárgáját, valamint bőven megszórjuk aprított kakukkfűvel és reszelt parmezánnal, vagy pecorínóval. Ízlés szerint gazdagíthatjuk még különböző pirított erdei gombákkal vagy a végén szarvasgombás olajjal. Borajánló: Ehhez a korántsem könnyed, mégis simogatóan finom és illatos tésztaételhez, egy hasonlóan teltkarcsú, vaskos savakkal és sok (16%) alkohollal rendelkező egri viognier bort ajánlok fogyasztani a 2011-es évjáratból. Ha együtt kóstolják a kettőt, az maga lesz a Látomás!
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 67145 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Last Updated ( vasárnap, 14 szeptember 2014 ) |
< Prev | Next > |
---|
Hódítás
Szinbádék
Bűvös Szakács
Művelt Alkoholista
Kicsi Vú
Gasztro.blog.hu
Gasztro.miner.hu