"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Gyömbéres-mézes szarvaslapocka avokádós burgonyasalátával |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2014. augusztus 20. | |
![]()
a körethez:
A szarvaslapockát megsózzuk, meghintjük frissen őrölt feketeborssal, majd egy vasserpenyőben felhevített zsiradékon minden oldalát szépen körbepirítjuk. Ezután levesszük a serpenyőt a tűzről és a húst bekenjük 2 evőkanál méz, 2 teáskanál fokhagymapor és 2 teáskanál gyömbérpor keverékével. A serpenyőbe öntünk még egy bögre forróvizet, amit 1-1 evőkanál worchester és szójaszósszal ízesítünk. Az edényt ezután alufóliával lefedve, az előmelegített sütőbe helyezzük és közepes lángon, kb. 1-1,5 órán keresztül sütjük a húst. A lényeg, hogy a lapocka porhanyós és szaftos maradjon, ezért a fóliát már csak a sütés utolsó 5 percében vesszük le. Ha elkészült, kivesszük a sütőből és hagyjuk kicsit pihenni, mielőtt felvágnánk. A burgonyasalátához megfőzzük az újburgonyát, majd hagyjuk kihűlni és kisebb kockákra vágjuk. A dresszinghez az érett avokádók belsejét kikaparjuk egy kanállal és összetörjük egy villával. Ezt a pépet sóval, borssal, citromlével, egy kevés barnacukorral és aprított snidlinggel, valamint petrezselyemmel ízesítjük, amivel összeforgatjuk a burgonyakockákat. Adhatunk még hozzá pirított zöldségeket és grillezett kukoricát is. Borajánló: Egy nem túl idős rizling válogatást, vagy kéknyelűt ajánlanék hozzá a Balatonfelvidékről.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 66856 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2014. augusztus 21. ) |
< Előző | Következő > |
---|
Hódítás
Szinbádék
Bűvös Szakács
Művelt Alkoholista
Kicsi Vú
Gasztro.blog.hu
Gasztro.miner.hu