"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
A Kreatív Pécsi Gasztronómiáért Egyesület első, közösségi bemutatkozó vacsoraestje 2014. június 18. |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2014. június 11. | |
Az eseményen az Addo, a Jókai Bisztró, a Pezsgőház és a Zsolnay Étterem séfjei és személyzete közösen mutatják be a Pécs Ételei 2014 elnevezésű ételsort. Az egyesület alapítói szerint Pécs egy olyan multikulturális gyökerekkel rendelkező város, amelynek gazdag gasztronómiai hagyományai, a környező vidékek változatos helyi termékei, a megyében húzódó borvidékek, a polgári konyha értékei mind ihletői lehetnek egy olyan kreatív és integráló konyha kialakításának, amely a kétezer éves várost, a kulturális fővárost jeleníti meg és a kompromisszum-mentes minőséget tűzi ki céljául. A Pécs Ételei 2014 a sablonos éttermi étlapok, az ötlettelen vendéglátás ellenpontjaként jött létre, a pécsi és baranyai tradíciókra és helyi nyersanyagokra épülő, ám kreatív és innovatív ételek létrehozásával. Legyen az elsők között, akik megkóstolják a teljes, 12 fogásos kóstolósort, az ételekhez illeszkedő, a Pécsi borvidékről származó borokkal! A Pécs Ételei 2014 vacsoraest ára 5900 forint/fő, az ételeket kiegészítő borsorral együtt 6900 forint/fő. Asztalfoglalás és információ: Telefonon: +36 72 522 599; +36 72 522 598 E-mailen: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ********* Pécs Ételei 2014 Előételek: Házi libamellsonka, idényzöldséges salátával, zöld öntettel, pirított mandulával Grillezett kisasszondi sajt, marinált zöldségekkel, törökparadicsom krémmel Ajánlott bor:Szabó ZoltánPécsi Cirfandli 2013 Levesek: Juhtúrós burgonya krémleves Ormánsági kötözött gombóc leves Sokác babos káposzta krémleves Ajánlott bor: Planina Borház Mohácsi Siller 2013 Főételek: Füstölt harcsafilé rántva, zsályás sóban sült céklával Kecskesajttal töltött csirkecombfilé, tejfölös-paprikás gánicával Ajánlott bor: Lisicza Borház Pécsi Cirfandli 2013 Pirított marhapofa knédlivel, pájsli mártással Ropogós sertéscsülök sült zöldségekkel, burgonyával, pécsi barna sörmártással Ajánlott bor: Hárs Pincészet Szajki Cabernet Franc 2012 Desszertek: Cirfandli bortorta, házi levendula fagylalttal Mandulás túróval töltött vánkos, édes tejföllel, cirfandli redukcióval Aludttejes prósza Ajánlott bor: Radó István Pécsi Cirfandli 2011
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 78855 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
< Előző | Következő > |
---|