"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Rebarbarás-epres morzsasüti |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Kapalló G. Gyula | |
2014. június 09. | |
a morzsához:
A levél nélküli rebarbaraszárakat megmossuk és megpucoljuk azon módon, hogy a végüket levágjuk, a külső hártyájukat pedig késsel lehúzzuk. Ezután a rebarbarát ujjnyi vastag darabokra vágjuk, a megmosott, lecsumázott epreket pedig negyedeljük. A kétféle gyümölcsöt a nádcukorral egy serpenyőben kis lángon összemelegítjük, míg a rebarbara megpuhul és az eper kiengedi a levét (5-10 perc). Ezután hozzákeverjük a keményítőt, majd egy kivajazott tűzálló edénybe öntjük a gyümölcsös masszát. Közben a morzsa hozzávalóit kézzel összedolgozzuk és a gyümölcsök tetejére szórjuk. Előmelegített sütőben 190 fokon 25 perc alatt ropogósra sütjük. Hidegen vagy melegen, esetleg vaníliafagyival, tejszínhabbal megkoronázva tálaljuk. Borajánló: Jól lehűtött, gyümölcsös, sok maradék szénsavval rendelkező 2013-as cabernet rosébort, vagy pinot noir-t fogyasszunk hozzá.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 60906 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2014. június 09. ) |
< Előző | Következő > |
---|