"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Juhtúrós-medvehagymás pesto |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Kende | |
2013. április 18. | |
![]()
Az egészben hagyott mandulaszemeket száraz serpenyőben, folyamatos rázogatás mellett, 1-2 perc alatt megpirítjuk, majd egy porcelán tányérra kiszedjük, hogy kihüljenek és ne piruljanak tovább. A medvehagyma leveleit jól megmossuk és egy éles késsel, mintha petrezselymet vágnánk, nagyobb darabokra aprítjuk. Ezután vagy kőmozsárban vagy konyhai robotgépben összetörjük előbb a mandulát, majd hozzáadva a medvehagymát és az olivát, tovább pépesítjük a keveréket. Végül belekeverjük a juhtúrót és ízlés szerint egy késhegynyi fehérborssal, illetve a túró ízétől, minőségétől függően egy csípetnyi sóval ízesítjük. Felhasználás előtt lehetőleg kis ideig hagyjuk állni, hogy a finom szószban jól összeérjenek az ízek. Különböző tésztafélékhez, illetve szendvicsekben alkalmazható szószként, de bátran tölthetünk meg vele húsokat is. Felhasználásának tulajdonképpen csak a képzeletünk szabhat határt. Üvegbe töltve és olajjal, vagy kacsazsírral befedve akár hónapokig is eláll a hűtőben.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 59967 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2015. április 19. ) |
< Előző | Következő > |
---|