• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Gasztrorendezvények arrow Szalonna és Szamorodni Találkozása Tállyán 2010.05.08.
Szalonna és Szamorodni Találkozása Tállyán 2010.05.08. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2010. május 07.
Mindennapi kenyerünk, szalonnánk és borunk ünnepe

Szalonna és Szamorodni Találkozása Tállyán, a Palota Borház udvarán (Csokonai tér 7.) május 8-án, szombaton, 10 órától.

Az első alkalommal megrendezett eseménnyel a Tokaj-hegyaljai Történelmi Borút Egyesület felújítja a több évszázados és mára csaknem feledésbe merült magyar szalonna-kultúrát, amelyen ennek a két ősi és nagyon magyar eledelünknek, a szalonnának és a tokaji szamorodninak az összeillőségét mutatja be az érdeklődő közönségnek.

A rendezvény látogatói belépéskor 500 Ft-ért kóstoló poharat vásárolnak, amellyel a bemutatott tokaji szamorodni borokat és a mellé kínált különféle szalonnákat végig kóstolhatják. Ugyanekkor szalonnás ételfőző bemutató és kóstolás is lesz, sőt egy valóságos vidéki disznótort is élvezhet a közönség a pörzsöléstől a hurkatöltésig és a pecsenye sütéséig.
 
A rendezvényt helybéli, és az ország más tájairól érkezett énekkarok és zenekarok bordalai és verbunkosai teszik még élvezetesebbé.

 
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
 
< Előző   Következő >