"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Petrezselymes szalvétagombóc |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2008. november 17. | |
A zsemléket kockára vágjuk, a petrezselymet finomra aprítjuk, a hagymát lereszeljük. Egy keverőtálban összevegyítjük az egészet a felmelegített tejjel és az elhabart tojásokkal, majd ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük (bőven) és kis ideig állni hagyjuk. Ezután egy tiszta vászonszalvétát megkenünk vajjal, a henger alakúra formázott tésztát elhelyezzük rajta hosszában, és jó szorosan felcsavarjuk, amitől szép egyenletes formája lesz.
Becsomagolt "gombócunkat" ekkor vékony zsineggel hurkolva végigkötjük, akár a göngyölthúst, majd lobogó sós vízben 30 perc alatt készre főzzük. Tálalás előtt kibontjuk a szalvétából, és ujjnyi karikákat vágunk belőle. A zsemlegombóchoz hasonlóan mártásos húsok mellé kínáljuk köretnek. Én általában vadasnyúlhoz készítem, ha nincs kedvem a hagyományos gombóccal pepecselni.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 55256 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2008. november 19. ) |
Következő > |
---|