• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Levesek
Sütőtökkrémleves szarvassonkával PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kende   
2008. november 10.
  • Sütőtökkrémleves szarvassonkával80 dkg sütőtök
  • 2 db paradicsom
  • 1 nagy fej hagyma
  • 5 dkg vaj
  • 4 dl erőleves
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg szarvassonka, vagy serrano
  • késhegynyi szerecsendió
  • 1 kis csokor petrezselyem a díszítéshez
  • só, bors 
A megtisztított és kockára vágott sütőtököt a vajon megfuttatott hagymakarikákra szórjuk, hozzáadjuk a negyedbe vágott paradicsomokat és annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, puhára főzzük az egészet. Ezután leturmixoljuk az egészet, majd felöntjük az erőlevessel és visszaforraljuk. Ízlés szerint adunk hozzá reszelt szerecsendiót, frissen tört feketeborsot és sót, majd a reszelt füstöltsajttal és a tejszínnel gazdagítjuk.
Utolsó frissítés ( 2008. november 10. )
 
Villányi gombaleves PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2008. október 21.
  • Villányi gombaleves20 dkg szegfűgomba
  • 10 dkg vargánya
  • 2,5 dkg vaj
  • 1 cs leveszöldség
  • 1 marék zöldborsó
  • 1/2 db zellergumó
  • 5 db dió
  • 2 db tojás
  • 2 ek búzadara
  • 2 ek liszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kk majoránna
  • 1 kk bazsalikom
  • 1 ek olaj
  • 1 ek gombapor
  • 1 db szerecsendióvirág
  • 1 ek petrezselyemzöld
  • 1 cs kakukkfű
  • 2 szál zöldhagyma
  • só, bors
A felforrósított vajon megpároljuk a karikára vágott leveszöldséget és a felkockázott zellergumót, közben sózzuk, borsozzuk, valamint hozzáadjuk a csokor kakukkfüvet. Ezután rászórjuk a zöldborsót és a szegfűgombát, valamint a szeletekbe vágott vargányát és felöntjük annyi vízzel, ami jól ellepi és mérsékelt lángon tovább főzzük. Amíg az összetevők megpuhulnak, elkészítjük a gombás-diós grízgaluskát az alábbi módon:
Utolsó frissítés ( 2008. október 22. )
 
Parmezános brokkolikrémleves PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Esther   
2008. augusztus 24.
  • Parmezános brokkoli krémleves30 dkg brokkoli
  • 15 dkg burgonya
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl fehérbor
  • 5 dkg parmezán
  • 1 kk bazsalikom
  • só, fehérbors
A burgonyát és brokkolit megtisztítjuk, majd apró kockáta vágjuk és a fokhagymával együtt feltesszük főni annyi vízben, amennyi a zöldségeket éppen ellepi. Ha a főzelékfélék megpuhultak, a lével együtt leturmixoljuk az egészet, majd hozzáadjuk a tejszínt, a fehérbort és a reszelt parmezánt is. Sóval, fehérborssal és kevés morzsolt bazsalikommal ízesítjük.
Utolsó frissítés ( 2009. október 24. )
 
Hargitai szarvasgulyás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2008. június 03.
  •  0,5 kg szarvas comb, vagy lapocka
  • 1 dl libazsír, vagy olaj
  • 2 fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 4 db burgonya
  • 4 db sárgarépa
  • 30 dkg ceruzabab, vagy zöldbab
  • 1 ek liszt
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek tárkonyecet
  • 2 tk csombor
  • 2 tk csemegepaprika
  • kis darab sonka, vagy szalonnabőr
A kisebb kockákra vágott húst lepirítjuk a zsiradékon, majd hozzáadjuk a finomra aprított hagymát, és összepároljuk a két alapanyagot. Ha ezzel magvagyunk, megszórjuk a paprikával, és felengedjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Mikor a hús már csaknem megpuhult,  beletesszük a  kockáravágott burgonyát, a  felkarikázott sárgarépát, a felébe-, harmadábavágott zöldbabot és a zúzott fokhagyma nagyibbik felét, sózzuk, majd felöntjük bőven vízzel.  
Utolsó frissítés ( 2008. augusztus 04. )
 
Hideg uborkaleves szarvassonkával PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Vivien   
2008. május 16.
  • Hideg uborkaleves szarvassonkával 2 db kígyóuborka
  • 8 dl kefir
  • 4 szelet szarvas sonka vagy pancetta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 ek méz
  • 1 kis csokor kapor
  • 1 csipet só

Az uborkákat megpucoljuk, hosszában négyfelé vágjuk és a belső, éretlen magházat kivágjuk. Az uborka húsát ezután kockacukor nagyságú darabokra aprítjuk, és 4 leveses csészébe porciózzuk. Ezután az uborkák kivágott magházát, a késlappal megtört fokhagymát, a mézet és a hideg kefirt alaposan összeturmixoljuk egy késhegynyi sóval, majd a végén hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a finomra vágott kaprot. Az így elkészített levest az uborkakockákra öntjük, a tetejére pedig apróra vágott szarvas sonkát vagy pancettát szórunk. Utóbbiakat a jobb húsboltokban, vagy csemegeüzletekben tudjuk beszerezni.

Utolsó frissítés ( 2008. augusztus 06. )
 
Tanyasi kelkáposztaleves fehérborral PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2008. február 05.
  •  1 közepes fej kelkáposzta
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kanál sertészsír
  • 4-5 db burgonya
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl aludttej/joghurt
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 20-30 dkg füstölt kolbász
  • örölt kömény
  • örölt bors
  • 1 ek liszt
  • 1 ek. tárkony
A  hagymát  elõbb vágjuk félbe, majd szeleteljük fel vékony csíkokra és pároljuk meg a felolvasztott zsíron. Ezután hozzáadhatjuk az apróbb kockákra vágott burgonyát, amit jól megsózunk, borsozunk és felengedünk kb. egy liter vízzel. Amikor kezd felforrni, szórjuk bele a vékony csíkokra vágott káposztát, öntsük rá a bort és fedõ alatt pároljuk addig, amíg a káposzta kb. a felére össze nem esik.
Utolsó frissítés ( 2008. március 02. )
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 Következő > Utolsó >>

Eredmények 21 - 30 / 32